elfi kouluttautuu e-urheilun valmentajaksi

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

elfi kouluttautuu e-urheilun valmentajaksi

ViestiKirjoittaja azhrak » 26 Tammi 2016, 18:33

Kuva
kuva: sett.fi
Samuli "elfi" Sihvonen on hyväksytty Vierumäen Urheiluopistoon suorittamaan valmentajan ammattitutkintoa, tiedottaa SEUL ry. Sihvosen tavoite on ryhtyä Suomen ensimmäiseksi elektronisen urheilun ammattivalmentajaksi. Vuoden kestävät opinnot alkavat 17. helmikuuta.

Kymmenen vuotta kilpaa pelannut Sihvonen kertoo päätöksestään ryhtyä valmentajaksi:
"Jo pelaajaurani aikana totesin, että valmentajasta olisi hyötyä etenkin henkisellä puolella. Koska valmentajia ei Suomen e-urheilussa ole, aloin miettimään olisiko itsestäni siihen. Tavoitteenani on antaa uusille tähdille paremmat mahdollisuudet nousta huipulle sellaisella tuella, joka itseltäni puuttui."

Sihvonen täsmensi starcraft2.fi:lle, että häntä kiehtoo nimenomaan henkinen valmennus ja sen mahdollisuudet. Tiedusteltaessa aikooko entinen Protoss-mestari erikoistua valmentajanurallaan johonkin tiettyyn peliin tai peligenreen, hän toteaa tulevaisuuden näyttävän, onko erikoistuminen mahdollista.

Sihvosen valmentajatutkinnon kulut kattaa SEUL ry, joka näkee valmentamisessa pontentiaalia. "Koulutuksen on tarkoitus toimia pilottiprojektina, josta saadaan arvokasta tietoa tavanomaisen urheiluvalmennuksen soveltuvuudesta e-urheiluun.", kerrotaan SEUL ry:n lehdistotiedotteessa.

Myös Vierumäen Urheiluopistossa ollaan kiinnostuneita e-urheilusta, kuten valmennuskeskuksen varajohtaja Raino Nieminen sanoo:
"Samulin hakemus huomioitiin täällä Vierumäellä välittömästi sen saavuttua ja odotamme innolla millaisia mahdollisuuksia e-urheilu tuo mukanaan."

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sihvonen nähdään valmentajan roolissa. Hän on opastanut suomalaisia StarCraft II -pelaajia yksityisesti, sekä järjestänyt kaksi valmennusleiriä edesmenneellä SEUL ry:n pelaajatalolla noin vuosi sitten.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1294
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: elfi kouluttautuu e-urheilun valmentajaksi

ViestiKirjoittaja Hevonen » 26 Tammi 2016, 20:35

Paljonkohan tää lysti kustantaa ja eikö oikeesti löydy parempia kohteita rahalle? Onko elfi sitoutettu johonkin seulin projektiin kouluaikana tai sen jälkeen?

Onnea elfille ja toivottavasti niitä töitä löytyy joskus että oikeen leipääkin toi koulutus tois pöytään :|
Terran Hevonen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Maalis 2012, 17:11

Re: elfi kouluttautuu e-urheilun valmentajaksi

ViestiKirjoittaja azhrak » 26 Tammi 2016, 20:56

Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1294
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: elfi kouluttautuu e-urheilun valmentajaksi

ViestiKirjoittaja Hevonen » 26 Tammi 2016, 22:50

Tänks!
Terran Hevonen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Maalis 2012, 17:11


Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 50 vierailijaa

cron