2016 Ladder Season 1 alkoi

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

2016 Ladder Season 1 alkoi

ViestiKirjoittaja azhrak » 01 Helmi 2016, 20:29

Kuva
Vuoden 2016 ensimmäinen Battle.net Ladder-kausi alkoi tänään 1. helmikuuta. Tavalliseen tapaan liigasijoitukset on nollattu, bonuspool alkaa nollasta, nimenvaihto on taas saatavilla ja Grandmaster aukeaa viikon kuluttua, mutta tällä kertaa karttajoukko on pysynyt samana. Ladder-kausi jatkuu 1. huhtikuuta saakka.

Blizzard perustelee vanhan karttajoukon pitämistä foorumeillaan. Heidän mukaansa Legacy of the Void -julkaisusta 10. marraskuuta ei ole vielä kulunut kovin pitkä aika, joten he uskovat pelaajille olevan parempi, ettei karttoja vaihdeta vielä. Blizzard on avoin kuitenkin päivittämään nykyisiä karttoja, jos tasapaino-ongelmia havaitaan. Lisäksi pelinkehittäjä pitää nykyisten karttojen monista erikoisista piirteistä ja huomauttaa, ettei nykyisiä karttoja ole vielä pelillisesti täysin koluttu läpi.

Monille uutinen vanhojen karttojen pitämisestä tuli ikävänä yllätyksenä. Nykyiset kartat ovatkin itse asiassa paljon Legacy of the Void -julkaisua vanhemmat, sillä kolmea niistä (Lerilak Crest, Orbital Shipyard, Ruins of Seras) on pelattu beta-vaiheen alusta asti eli maaliskuulta 2015. StarCraft II:n moninpelin tasapainosta vastaava David Kim vastasi palautteeseen kertomalla, millaista karttajoukkoa Blizzard tavoittelee, ja miä erityisiä piirteitä nykyisissä kartoissa on. Kimin mukaan jokaisessa kartassa tulisi olla jokin erityispiirre, joka mahdollistaa uusia taktiikoita.

Uusia karttoja halutaan kuitenkin lisätä tuleviin ladder-kausiin. Blizzard on nyt julkaissut karttakilpailun, josta valitaan vähintään kaksi karttaa tulevaan ladder-käyttöön. Kilpailun ohjeissa painotetaan, että Blizzard haluaa nähdä erityisesti luovia ja nokkelia karttaratkaisuja, jotka mahdollistavat monipuolisia ja yksilöllisiä strategioita.

Luovat ja erikoisia piirteitä hyödyntävät kartat eivät ole ammattipelaajien suosiossa, sillä niillä on taipumus olla epätasapinoisia. Blizzard puolestaan haluaa erikoisia karttoja, jotta strategiat ja taktiikat pysyisivät monipuolisina. David Kim uskoo, että samankaltaiset ja standardit kartat tekivät pelistä tylsän, kun tietyt perusstrategiat alkoivat dominoida rotujen välisiä otteluja. Nyt kilpailuissa monipuolisen karttajoukon tilanne johtaa siihen, että paras kolmesta -otteluissa nähdään pääasiassa samat kolme karttaa roduista riippuen kerta toisensa jälkeen, kun karttajoukon erikoisimmat tekeleet vetotaan pois pelaajien toimesta.

1v1-kartat 1. ladder-kaudella
  • (2) Dusk Towers
  • (2) Ortibal Shipyard
  • (2) Prion Terraces
  • (2) Ulrena
  • (4) Central Protocol
  • (4) Leriak Crest
  • (4) Ruins of Seras
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 36 vierailijaa

cron