Serral haastattelussa ennen WCS Global Playoffseja

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Serral haastattelussa ennen WCS Global Playoffseja

ViestiKirjoittaja azhrak » 27 Loka 2017, 09:12

Kuva
Joona "Serral" Sotala osallistuu tulevana viikonloppuna 27.-29. lokakuuta StarCraft II -pelin nimellisiin MM-kisoihin, WCS Global Playoffs -turnaukseen. Sotala on yksi kuudestatoista pelaajasta, joka on ansainnut paikkansa mittelöön kuluvan vuoden aikaisilla suorituksillaan. Turnauksessa on jaossa StarCraft II:n historian suurin palkintopotti, 700 000 dollaria.

Serral on ensimmäinen suomalainen, joka on onnistunut etenemään World Championship Series eli WCS-turnaussarjan vuosittaisiin finaaleihin. Tätä ennen lähin suoritus oli viime vuonna, kun Vesa "Welmu" Hovinen ylsi 28. sijalle ja Serral 36. sijalle -- kumpikin vielä kaukana kärkikahdeksikosta, joille paikka aukeaa. Vuosi 2017 on ollut ENCE eSportsissa pelaavalle Serralille menestys, vaikka vielä merkittävän kansainvälisen turnauksen voittopokaali kaapista uupuukin. Hän on noussut ohi Hovisen eniten palkintorahaa tienanneeksi suomalaiseksi SC2-pelaajaksi yhteensä yli 60 000 euron tienesteillä. Ja nyt Sotala on USA:ssa valmiina ottelemaan uransa suurimmassa turnauksessa, koska hän onnistui kapuamaan Korean ulkopuolisten pelaajien ranking-listalla kolmanneksi tasaisen hyvällä suorittamisella.

Valmistautuminen vuoden tärkeimpään turnaukseen on ollut poikkeuksellisen laadukasta. Sotala kävi harjoittelemassa reilu kolme viikkoa Etelä-Koreassa BaseTradeTV:n organisoimassa pelaajatalossa 17.9.-12.10 välisenä aikana. Etelä-Koreassa Serral pärjäsi hyvin ja onnistui kapuamaan Korean Grandmaster-liigan huipulle. Serralin matkasta voi lukea hänen kolmiosaisesta blogistaan ence.gg-sivulta. Koreasta palattuaan Sotala onnistui vielä saavuttamaan uuden globaalin match making rating (MMR) ennätyksen, 7360 pistettä Euroopan Grandmaster-liigassa päätähuimaavalla voittoprosentilla 86.

Serral pelaa avausottelunsa WCS Global Playoffs -kisassa lauantaina 28. lokakuuta klo 21:00 ja 23:00 välisenä aikana. Vastassa on ensimmäisenä erikoisesta terran-tyylistään tunnettu, tämän vuoden toisen GSL-kauden mestari Koh "GuMiho" Byung Jae. Mikäli Sotala voittaa, pelaa hän loput ottelunsa sunnuntaina 29. lokakuuta noin klo 21:00 alkaen, mutta tappion tullessa joutuu Sotala pudotusotteluun jo lauantaina myöhemmin. Ottelut näytetään suorana kanavalla twitch.tv/starcraft.

Haastattelu
Matka Los Angelesiin kävi Sotalalta jo keskiviikkona 25. lokakuuta, ja vielä lentokoneesta hän vastasi muutamaan kysymykseen.

Miten Etelä-Korean harjoitusleirisi sujui?
Koreaan lähdöstä oli jo puhuttu siinä vaiheessa, ennen kuin aloin pelaamaan täysiaikaisesti. Vuosi on ollut kiireinen ja on ollut vaikeaa löytää sopivaa hetkeä, jolloin kilpailu ja harjoittelu olisi mahdollistanut tämän noin kuukauden Korean matkan. Koreassa tuli kehitystä pääasiassa terrania vastaan, joka olikin tarpeeseen. Toki matkasta oli hyötyä muihinkin match-uppeihin. Korealaisilla zergeillä ja protoksilla on myös hyvin erilainen tyyli verrattuna eurooppalaisiin, joten siihen totuttelustakin luultavasti on hyötyä.

Millainen on pelikuntosi tällä hetkellä?
Harjoituspelit ovat kulkeneet hyvin ja olen pystynyt keskittymään myös määrättyihin match-uppeihin.

Mitä mieltä olet WCS-lohkostasi ja sen pelaajista INnoVation, GuMiho, TRUE?
Kaikki neljä lohkoa ovat kovatasoisia ja kaikista lohkoista on vaikea päästä jatkoon. Jokaisessa lohkossa on kuitenkin selkeä ennakkosuosikki. Uskoisin kuitenkin, että minulla on ihan hyvä mahdollisuus päästä jatkoon, jos onnistun pelaamaan tämänhetkisellä tasollani. Molemmat TRUE ja GuMiho ovat täysin voitettavissa, myös INnoVation, mutta hän tulee olemaan kaikista haastavin.

Mikä on tavoitteesi WCS-turnauksessa?
Tavoitteena on nyt päästä lohkosta läpi, sen jälkeen, jos ollaan mukana vielä, edetään peli kerrallaan.

Lähteekö USA:han mukaasi tukijoukkoja?
Isäni lähti mukaan kannustamaan ja auttamaan parhaansa mukaan.

Miten arvelet länsimaalaisten pärjäävän korealaisia vastaan WCS-kisassa?
Uskon, että Neebillä, Elazerilla ja minulla on parhaat mahdollisuudet edetä lohkoista, mutta uskon, että kaikilla on mahdollisuus voittaa pelejä sekä kokonaisia sarjoja korealaisia vastaan.

Muuta sanottavaa?
Seuratkaa turnausta ja pitäkää peukkuja pystyssä.

Seuraa Serralia Twitterissä.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1125
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron