APM 47

APM 47

ViestiKirjoittaja Lesandre » 10 Maalis 2011, 15:02

Blogin kirjoittajasta:
Olen 18-vuotias abiturientti, joka haaveilee kovasti kirjoittavansa ylioppilaaksi tänä keväänä. Pelejä olen yleensä ottaen pelannut lähes koko ikäni viimeiset 3 vuotta ovat menneet pääosin MMORPG:jen ihmeellisessä maailmassa expererienceä ja pomoja grindaillessa. Starcraft II:n pariin päädyin sattumalta löydettyäni ensin Sett.fi:n ja sitä kautta tutustuin myös ennen minulle suht tuntemattomaan eSportsiin. Aloin seuraamaan aktiivisesti streameja ja yhä useammin päädyin seuraamaan Starcraftia. Siinä kiinnostus väkisinkin peliä kohtaan heräsi, vaikken ollutkaan RTS-pelejä satunnaista Age of Empire II:sen mättöä lukuun ottamatta pelannut. Lantrekin SC2 finaali taisi olla se viimeinen tarvittava sysäys SC2:n aloittamiseen. Blogia päätin alkaa kirjoittamaan pitkälti edembopin tarinan innoittamana.

Miten tämä toimii?

Starcraftia olen siis pelannut epäaktiivisesti nyt noin 1,5 kuukautta ja vaikka täysin nobo olenkin, on jotain kehitystä tapahtunut siitä kun peliä ensimmäistä kertaa asentamisen jälkeen kokeilin. APM on noussut käsittämättömästä kirjainyhdistelmästä tuohon 47:mään ja numeronäppäimillekin on löytynyt käyttöä.
SC2:n tärkeintä puolta eli 1on1:sta olen pelannut tällä hetkellä vaatimattomat 17 matsia 3-14 recordilla, mutta 2on2:sta yhdessä kaverini, kenet sain vastikään puhuttua ympäri ostamaan SC2:sen, kanssa on tullut hakattua noin 70 matsia ja vielä positiivisella voittosuhteella, silveriin nousua siis odotellessa. (Jos tämä toinen herra vain sattuisi joskus onlinessä pyörähtämään)
Campanja taitaa edelleen olla puolessa välin, mutta eiköhän se joskus tule läpi hakattua.
Tällä hetkellä ensi viikolla jatkuvat YO-kirjoitukset syövät varsin paljon aikaa pelaamiselta samoin kuin eSportsin seuraaminen ja urheileminen.
Tällä hetkellä omassa pelissä on paljonkin kehittämistä ja virheitä tulee todella paljon. Vaikka rutiinit alkavatkin jollain tapaa sujua ja suply blockeja ei tule enää jokaisen depotin jälkeen niin peliäly on vielä aika marginaalinen käsite, mutta jokaisen 1on1 matsin pyrin katsomaan replayn, jotta saisi jotain tuntumaan siihen, mikä meni pieleen ja mitä siinä kohdin olisi pitänyt tehdä.
Jos nyt vain ehtisi saada niitä matseja alle…

- Lesandre

Palautetta (negatiivistakin), kommentteja ja ehdotuksia otetaan mielellään vastaan. =)
Terran Lesandre
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Tammi 2011, 21:35

Re: APM 47

ViestiKirjoittaja Lesandre » 24 Maalis 2011, 18:56

Huomenta

YO-kisat onnellisesti ohi ja nyt kesälomalla aikaa jää toivottavasti myös pelaamiseen. Ainakin onnistuin aktivoimaan WoW-tilini taas hetkeksi ja katsomaan oliko se Warcraft sittenkään niin hyvä kuin Starcraft.
Starcraftissa on viime aikana ollut jopa pientä progessia havaittavissa. Viime kertaisesta 3-14 lukemista noustiin juuri ennen päivitystä 50-35 recordiin. Harmi, vain että nykyisin pelissä ei tuota winratea suoraan näe, ellei sitten satu muistamaan kaikkia tappioitaan. Kuitenkin pelejä on tullut se seitsemisen kymmentä lisää sitten viimekertaisen kirjoituksen, vieläpä suurin osa voittoja. ;) Blizzardin MMR rating toki aiheuttaa ainakin vielä pientä ihmetystä sillä, en ole vieläkään onnitunut saamaan yhtään vastustajaa vastaani, kuka olisi olettavasti minua parempi vaikka noita "pitkiä" 5-7 voiton putkia on muutama ollut. No kaikki aikanaan.

Terrania kun ainakin vielä pelaan, niin ylivoimasesti suurimmaksi haasteeksi on viimeaikoina osoittautunut suuri ja mahtava alienkansa Protoss. Vaikka onnituisinkin jonkinlaisella early pushilla protossiin armeijan tuhottua, niin eipä aikaakaan kun cronoboostatut warpgatet sylkevät unitteja kentälle sellaiseen tahtiin että heikompia hirvittää. Ymmärrettävästi minun (väärin) rallypointatut vahvistukseni eivät ole aivan näin nopeita liikkeissään.
Six poolavat zergit puolestaan on vähän turhankin helppo voittaa, mutta osaavan zergin pamahtaminen crosspositioon taas aiheuttaa paljon enemmän harmaita rastoja.
TvT taas on puolestani ihan okei matchup, kaikesta turtlesta huolimatta. Ainakaan vielä vastaani ei tosin ole tullut ketään täysin Goodyn tapaista metallisten sankareiden rakastajaa.

Oman pelini vahvuus on ehkä scouttaaminen, sillä harvoin on vastustaja tehnyt mitään täysin ennalta aavistamatonta, jokseenkin tätä nykyistä bronze trendiä tehdä ensimmäinen expa aina jonnekkin kartan perimmäiseen nurkkaan en aivan ymmärrä, enkä osaa scoutata, pitäisi vaan yrittää laittaa niitä workereitä juoksemaan kartaa ympäri vähänväliä. Suurimmat heikkoudet taas ovat peliälyn/pelin osaaminen ja tunteminen. Aina välillä pitää matsien jälkeen käydä tarkistamassa, että mikäs se toimikaan näitä vastaan. Myös kaikenlainen multitasking failaa varsin pahasti. Joukkojenrakenteluvaiheessa (miten tuo pitäisi kirjoittaa??) rahat pystyy juuri ja juuri pitämään alhaalla ja suply blockit poissa, mutta taistellessa rahat tuppaavat aina karkaamaan suuriin omaisuuksiin, saati sitten että pitäisi controlloida jotain dropshippiä samalla... No eiköhän se siitä treenillä parane.

Ensi seasonilla lähdetään sitten hakemaan tosissaan sitä promotea sinne silverin puolelle, ettei välttämättä tarvitsi viettää ensimmäistä (puolta)vuotta bronzen ihmeellisessä maailmassa. Ehkä ensi seasonilla uskaltaisi jo osallistua jonhonkin NO-DIA turnaukseen...

Palautetta ja kommentteja saa toki kirjoitella. =)

-Lesandre
Terran Lesandre
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29 Tammi 2011, 21:35

Re: APM 47

ViestiKirjoittaja MeteoRain » 25 Maalis 2011, 18:47

Lesandre kirjoitti:Harmi, vain että nykyisin pelissä ei tuota winratea suoraan näe, ellei sitten satu muistamaan kaikkia tappioitaan.


Näet ne täältä http://eu.battle.net/sc2/en/
Avatar
Protoss MeteoRain
 
Viestit: 229
Liittynyt: 26 Heinä 2010, 21:28

Re: APM 47

ViestiKirjoittaja koju » 25 Maalis 2011, 20:15

MeteoRain kirjoitti:
Lesandre kirjoitti:Harmi, vain että nykyisin pelissä ei tuota winratea suoraan näe, ellei sitten satu muistamaan kaikkia tappioitaan.


Näet ne täältä http://eu.battle.net/sc2/en/


Missä tuolla ei osunu mun silmään enkä löytäny nopeesti haullakaan?
kirjautuu sisään ni näyttää samat statit ku pelissäkin???
Random koju
 
Viestit: 15
Liittynyt: 26 Helmi 2011, 01:52

Re: APM 47

ViestiKirjoittaja MeteoRain » 25 Maalis 2011, 20:28

Eiku joo :oops: sielläki pätee sama :lol:

No painakaa sitä Search-nappia 1000xkertaa niin eiköhän kohta olla masterissa! :twisted:
Avatar
Protoss MeteoRain
 
Viestit: 229
Liittynyt: 26 Heinä 2010, 21:28

Re: APM 47

ViestiKirjoittaja Haspe » 09 Loka 2011, 16:35

Jej wowikultaaa! :e

- Lisää odotellessa, näitä on aina mukava lukea. =)
:terran: since 16.8.2011
Terran Haspe
Uutistenkirjoittaja
 
Viestit: 128
Liittynyt: 03 Syys 2011, 22:37
Paikkakunta: Lahti


Paluu Blogit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron