Serral voitokas HomeStory Cup XVIII -kisassa

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Serral voitokas HomeStory Cup XVIII -kisassa

ViestiKirjoittaja azhrak » 26 Marras 2018, 13:43

Kuva
Joona "Seral" Sotala voitti eilen 25.11. päättyneen HomeStory Cup XVIII -turnauksen Saksassa. Finaalissa vastassa oli Lee "INnoVation" Shin Hyung, joka kaatui suomalaiselle tiukan ottelusarjan päätteeksi lukemin 4-3. Kyseessä on Serralin kolmas HSC-turnaus ja ensimmäinen HSC-voitto. Voitostaan Serral saa pokaalin lisäksi 8000 dollaria.

HomeStory Cupissa pelattiin vain kaksi päivää ennen turnausta julkaistua peliversiota, jossa tehtiin suuria muutoksia moninpeliin. Serralin tapaan pelaajat olivat harjoitelleet päivityksen muutoksia jo etukäteen custom-peleissä toisiaan vastaan. Kisassa varsinkin Terran-pelaajilla oli menestystä, ja lopulta Serral pääsikin näyttämään taitonsa korealaisia Terran-pelaajia vastaan oikein olan takaa, kun taas aiemmin tänä vuonna suomalaisen isot voitot ovat irronneet pääasiassa Zerg- ja Protoss-pelaajia vastaan.

Serral ei ollut täysin haavoittumaton turnauksessa, vaan vastustajat pistivät hänet selkä seinää vasten ottelupisteeseen saakka yhteensä neljässä eri ottelussa. Pudotuspeleissä kahdesti TaeJaa ja INnoVationia vastaan Serral taisteli itsensä voittoon voittamalla kaksi viimeistä karttaa vastustajan ottelupistettä vastaan. Sotalan hermoja ei häirinnyt edes INnoVationin kaksi karttavoittoa täysin samalla proxy 3-barracks -taktiikalla finaalissa. Serral keräsi itsensä ja pelasi vakuuttavan varmaa peliä finaalin viimeiset kaksi karttaa, ja varsinkin viimeisessä nähtiin näytettä suomalaisesta sisusta ja periksiantamattomuudesta INnoVationin yrittäessä saada peli päättymään ennen kuin Brood Lordit kääntävät pöydän.

Serralin ottelut turnauksessa
Lohkovaihe
:zerg: Serral 2-0 :ukraine: :zerg: Bly
:zerg: Serral 2-1 :south-korea: :zerg: soO - :vod: video
:zerg: Serral 2-0 :south-korea: :protoss: Trap - :vod: video
:zerg: Serral 2-1 :south-korea: :terran: Bunny - :vod: video
:zerg: Serral 2-0 :ukraine: :protoss: Hellraiser
:zerg: Serral 2-0 :poland: :terran: souL - :vod: video

Pudotuspelit
:zerg: Serral 3-2 :south-korea: :terran: TaeJa - :vod: video
:zerg: Serral 3-1 :netherlands: :terran: uThermal - :vod: video
:zerg: Serral 3-0 :south-korea: :terran: Bunny - :vod: video
:zerg: Serral 4-3 :south-korea: :terran: INnoVation - :vod: video
Palkintosijat
:gold: :finland: :zerg: Serral - Joona Sotala - 8000 $
:silver: :south-korea: :terran: INnoVation - Lee Shin-hyung - 4000 $
:bronze: :south-korea: :terran: Bunny - Lee Jae-seon - 3000 $
4. :south-korea: :protoss: Zest - Joo Sung-wook - 1500 $
5.-6. :netherlands: :terran: uThermal - Marc Schlappi - 1000 $
5.-6. :south-korea: :terran: Cure - Kim Doh-wook - 1000 $
7.-8. :poland: :zerg: Elazer - Mikołaj Ogonowski - 750 $
7.-8. :south-korea: :terran: TaeJa - Yun Young-seo - 750 $
Seitsemän mestaruutta vuonna 2018
Turnaus päättää Serralin upean vuoden yhteensä seitsemään kansainväliseen turnausvoittoon. Sotala on osoittanut olevansa uskomattoman tasainen suorittaja pelin huippupelaajia vastaan. Suoritukset ovat tuoneet vuonna 2018 neljä WCS-mestaruutta, GSL vs the World -pokaalin, maailmanmestaruuden BlizzConista ja nyt HomeStory Cup -voiton. Näiden lisäksi hän oli kolmas WESG-kisassa sekä neljäs IEM World Championship -turnauksessa.

Ennätyksellinen voitoputki
Serral on voittanut jokaisen LAN-turnauksen, johon hän on osallistunut sitten maaliskuisen WESG-tapahtuman. Tämä fakta muuttuu vielä uskomattomammaksi, kun huomioidaan että suomalainen ei ole ohittanut yhtäkään kansainvälistä kisaa tänä aikana. Kaiken kukkuraksi Serral on tehnyt tämän kaiken ilman yhtä ainoata ottelusarjatappiota bo3, bo5 tai bo7-otteluissa, joten hän on tällä hetkellä voittanut 40 offline-ottelua yhteen putkeen! Kukaan ei ole StarCraftissä tai StarCraft II:ssa ollut näin dominoiva. Serralin otteluhistorian offline-peleissä voi nähdä aligulac.com-sivulla, josta näkyy että voitot ovat tulleet pääosin maailman huippuja vastaan.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 31 vierailijaa

cron