Ladder-muutoksia tulossa

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Ladder-muutoksia tulossa

ViestiKirjoittaja azhrak » 27 Kesä 2016, 21:14

Kuva
Blizzard on julkaissut videon, jossa StarCraft II:n moninpelin vastaava suunnittelija David Kim kertoo tulevista muutoksista Battle.netin ladderiin. Tiivistettynä muutosten seurauksena pelaajien todellinen taitotaso tulee olemaan selvemmin esillä.

Päivitys 28.6.2016 20:50:
Blizzard on uutisoinut lisää ladder-muutoksista, jotka tulevat päivityksen 3.4 mukana. Huomattavana uutena tietona esitetään liigajakauman muutos, jossa kutakuinkin normaalijakautuneesta mallista siirrytään tasaisempaan jakoon.

Blizzard lupaa seuraavia muutoksia ladderiin:
  • oma ja vastustajan match making rating (MMR) näkyviin
  • uusi edistymispalkki näyttää matkan seuraavaan ylennykseen
  • liigat pilkotaan kolmeen tasoon, joilla on omat ikonit
  • grandmaster-liigaan ylennetään ja sieltä alennetaan päivittäin
  • uudistuneet ylennysanimaatiot
  • uudistuneet profiilikuvien liigakohtaiset reunukset
Näiden lisäksi foorumeillaan Blizzard lupailee rotukohtaisen MMR:n olevan heillä kehityslistalla ja ilmestyvän peliin ensimmäisten ladder-muutosten jälkeen. Lisäksi Blizzard tarkentaa, että uudistusten mukana tuleva edistymispalkki ei mittaa matkaa liigasta toiseen vaan matkaa liigatasosta toiseen.

Muutosten voimaanastumispäivää ei ole kerrottu. Yleisesti on spekuloitu, että muutokset julkaistaan, kun meneillään oleva mini-ladderkausi päättyy ja neljäs ladder-kausi alkaa heinäkuun 11. päivä alkavalla viikolla.


Esimerkki tulevasta ottelun jälkeisestä näkymästä.

Ladder-pisteet
Ladder-pisteet ja niihin liittyvä bonus pool jäävät elämään uudistusten jälkeekin. Pisteet ja MMR eroavat toisistaan siten, että pisteet ottavat huomioon pelaajan aktiivisuuden, kun taas MMR-lukema on vain suora lukema pelaajan taitotasosta. Aktiivisuudesta palkitaan bonus pool -menettelyn avulla, kuten tähänkin asti on tehty. Ladderin divisioonissa pelaajien järjestys menee edelleen pisteiden mukaan eikä MMR:n mukaan. Toisin kuin pisteet MMR ei ole kaikille näkyvä, vaan ainoastaan oman ja vastustajiensa MMR-lukeman näkee.

Grandmaster
Grandmaster-liigaan ylentyminen ja sieltä putoaminen tulee jatkossa tapahtumaan päivittäin klo 19:00. Ylennykset ja alennukset tapahtuvat siis kaikille samanaikaisesti. GM-liigaan ylennetään ja sieltä poistutaan uuden Contender-ladderin kautta. Joka päivä MMR:n mukaan alimmalla tasolla olevat Grandmaster-liigan pelaajat ja edelleen MMR:n mukaan korkeimmalla olevat Master-liigan pelaajat sijoitetaan Contender-ladderiin. Kun Contender-ladder on täynnä, niin pelaajilla on kolme tuntia aikaa nostaa MMR-tasoaan, ennen kuin parhaat ylenevät GM-liigaan ja loput menevät Master-liigaan. Contender-ladder päivittyy 5 minuutin välein ja Grandmaster-liigan tavoin se on näkyvissä kaikille. Ladder-uudistusten yhteydessä Grandmaster-liigasta poistetaan 180 bonus poolin raja ja se korvataan uudella vaatimuksella, jossa pelaajien on pelattava 10 peliä 3 viikon aikana tai heidät alennetaan Grandmaster-liigasta pois. Lisäksi erikoisuutena GM-liigassa on, että sen sijoitukset eivät perustu ladder-pisteisiin vaan pelkästään MMR:ään. Täten myöskään bonus pool -pisteitä ei voi käyttää GM-liigassa.

Video tulevista ladder-uudistuksista
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1294
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 43 vierailijaa

cron