ProLeague ja 5 korealaista SC2-tiimiä lopetettu

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

ProLeague ja 5 korealaista SC2-tiimiä lopetettu

ViestiKirjoittaja azhrak » 18 Loka 2016, 12:52

Kuva
Etelä-Korean elektronisen urheilun liitto KeSPA on tänään 18.10. tiedottanut, että Proleague lopettaa toimintansa eikä jatku enää ensi vuonna. Lisäksi KeSPA paljastaa, että viisi seitsemästä ProLeague-joukkueesta, SKT, KT, Samsung, CJ ja MVP, ovat irtisanoneet SC2-pelaajansa.

KeSPA siirtyy sivuun myös kahden muun SC2-joukkueen, Jin Air Green Wingsin ja Afreecan, hallinnoimisesta. Green Wings on ilmoittanut jatkavansa SC2-pelaajiensa tukemista. Afreeca ei ole tiedottanut omista aikeistaan vielä.

Toiminnan lopettamisen syiksi KeSPA kertoo joukkueiden ja pelaajian määrän vähentymisen, sponsoreiden puutteen ja sopupelien luomat ongelmat.

Vaikka Proleague päättyy, KeSPA aikoo edellee tukea Etelä-Korean StarCraft II -yhteisöä. Tietotteessaan KeSPA lupaa tukijoidensa avulla auttaa marraskuun WCS Global Finals -turnaukseen päässeitä SC2-pelaajia sekä etsiä keinoja järjestää ja laajentaa muita kilpailuita kuten KeSPA Cup -turnauksia. Tällä hetkellä myös yksilöliigat GSL ja SSL ovat jatkumassa normaalisti ensi vuonna.

Proleague alkoi jo vuonna 2003 StarCraft: Brood Warin parissa, joten tänä vuonna liigalle tuli ikää 14 vuotta. Vuosittain järjestetty liiga onkin pitkäikäisin e-urheilun liigan maailmassa. ProLeague on nauttinut suurta suosiota varsinkin Etelä-Koreassa, jossa otteluita seurattiin TV:stä ja paikan päällä sankoin joukoin. Liigan finaalitapahtumat ovat olleet suuria spektaakkeleita, jotka on perinteisesti järjestetty ulkoilma-areenoilla, joihin on saapunut tuhatpäisiä katsojajoukkoja aina 2000-luvun puolivälistä alkaen.

Alla intro-video Proleague finaaliin kaudelle 2009-2010.


Viimeinen ProLeague-kausi päättyi syyskuun 3. päivä, jolloin Jin Air Green Wings voitti ensimmäisen mestaruutensa kolminkertaisen mestarin KT Rolsterin nokan edestä. Alla hype-video viimeiseen ProLeague-finaaliin viime kuulta.
Viimeiset ProLeague-kaudet englanniksi selostanut Wolf Schröder julkaisi myös oman muistovideonsa legendaariselle liigalle. Katso video alta.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa

cron