WCS 2019 Global Finals -lohkovaihe

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

WCS 2019 Global Finals -lohkovaihe

ViestiKirjoittaja azhrak » 23 Loka 2019, 11:34

Kuva
World Championship Series 2019 saapuu loppuhuipennukseensa WCS Global Finalsiin 24. lokakuuta ja 1. marraskuuta välisenä aikana. Turnauksessa on mukana 16 pelaajaa kamppailemassa huimasta 700 000 dollarin palkintopotista. Yhtenä ennakkosuosikkina kisaan lähtee viime vuoden mestari Joona "Serral" Sotala.

Tänä vuonna turnaus otellaan kahdessa eri maassa. Lohkovaihe 24.-27.10. otellaan Soulissa Etelä-Koreassa, kun taas pudotuspelit käydään perinteiseen tyyliin BlizzConissa Anaheimissa marraskuun 1. päivä. Kisassa on mukana kahdeksan pelaajaa Korean sarjasta ja kahdeksan muiden maiden sarjasta. Paikan ansaitsi voittamalla jonkin GSL-kauden, jonkin WCS-etapin tai IEM Katowicen turnauksen. Loput paikat jaettiin WCS-pisteillä.

WCS-sarjan pelaajat
:protoss: Neeb
:protoss: ShoWTimE
:terran: HeRoMaRinE
:terran: SpeCial
:terran: TIME
:zerg: Reynor
:zerg: Serral
:zerg: Elazer
Korean sarjan pelaajat
:protoss: Classic
:protoss: herO
:protoss: Stats
:protoss: Trap
:terran: Maru
:zerg: Dark
:zerg: Rogue
:zerg: soO
Selviä ennakkosuosikkeja ovat Serral ja Dark. Serral on dominoinut WCS-sarjaa edellisvuoden tapaan, kun taas Dark voitti tänä vuonna yhden GSL-kauden sekä viimeisimmän GSL Super Turnauksen ja oli neljän parhaan joukossa kahdessa muussa GSL-kaudessa. Serralilla on WCS-pisteitä kerättynä 10200 ja Darkilla 10875 - kumpikin vuoden pistekuninkaita omissa sarjoissaan.

Serral kuolemanlohkossa
Suomalaiselle Blizzardin seedaustyyli WCS-pisteiden perusteella aiheutti harvinaisen vaikean alkulohkon. Serralin seurana ovat Maru, Stats ja kiinalainen TIME. Maru on monen mielestä edelleen maailman paras pelaaja, mutta hän tunnetusti pärjää vain GSL-formaatissa ja pelatessaan Etelä-Koreassa. Tällä kertaa WCS Global Finals -lohkot pelataankin Marun kotikonnuilla, ja Marulla on ollut hyvin aikaa valmistautua lohkoonsa, joten Marua voidaan pitää jopa lohkon ennakkosuosikkina.

Stats taas on tänä vuonna pistänyt Serralin koville, kun kaksi viimeistä miesten kohtaamista ovat päätyneet korealaisen eduksi. Hänkin on osoittanut osaavansa pelata valmistautumista korostavaa GSL-formaattia, joten Serral joutuu nyt tekemään kaikkensa selvitäkseen lohkosa kahden korealaisen ohi.

TIME on lohkossa selkeästi heikoin pelaaja paperilla, mutta hän on ollut vuoden ajan koko ajan nousussa. Assemblyillä TIME miltein päihitti Serralin suoraan 3-0, mutta suomalaisen onnistui kääntää kolmas kartta kuin ihmeen kautta ja kääntää sarja lopulta kotiin 2-3. Edetäkseen TIMEn täytyy kuitenkin onnistua Terran vs Zerg -ottelun lisäksi Statsin Protossia ja Marun Terrania vastaan, mikä laskee hänen mahdollisuuksiaan edetä lohkosta, mutta Serralille TIME on edelleen vaarallinen vastustaja.

TL.net road to BlizzCon
Tänäkin vuonna TL.netin kirjoittajat ovat luoneet artikkeleita Global Finalsin jokaisesta pelaajasta. Kaikkia ei ole vielä julkaistu, mutta kaikki jutut löydät täältä.

Formaatti
Global Finals alkaa WCS-tyyppisellä lohkovaiheella, jota seuraa single elimination -pudotuspelit kahdeksan parjaan kesken. Kaikki muut ottelut ovat bo5, mutta finaali on bo7.

Aikataulu
Torstai 24.10.
6:00--13:00 - Lohko A
Perjantai 25.10.
6:00--13:00 - Lohko B
Lauantai 26.10.
6:00--13:00 - Lohko C
Sunnuntai 26.10.
6:00--13:00 - Lohko D
Lähetys
Kaikki pelit lähetetään englanniksi selostettuna kanavalta twitch.tv/starcraft.

Lähetyksen juontajina toimivat James "Kaelaris" Carrol ja Sue "Smix" Min Lee. Selostamassa ovat Jared "PiG" Krensel, Leigh "Maynarde" Mandalov, Kevin "RotterdaM" van der Kooi, Nicolas "Tasteless" Plott, Dan "Artosis" Stemkoski ja Nathan "Nathanias" Fabrikant.

Finaalit suomeksi
Pudotuspelejä 1.11. voi seurata myös suomeksi selostettuna kanavilta Twitchistä ja Yle Areenasta. Selostamassa ovat Samuli "Fuzer" Romppanen, Samuli "elfi" Sihvonen, Juha "Divinesia" Nurmenniemi ja Benjamin "Pupu" Puha.

Lohkovaihe (Liquipedia)

Palkinnot
Kuva210 000 $
Kuva96 000 $
Kuva-4.51 000 $
5-8.24 000 $
9-16.12 000 $
Media
Otteluiden videot löytyvät Blizzardin sivuilta.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1188
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron