elfin harjoitusleirin konsepti toimii

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

elfin harjoitusleirin konsepti toimii

ViestiKirjoittaja azhrak » 11 Tammi 2015, 02:29

Kuva
Joulukuun 12-14. päivä 2014 Samuli "elfi" Sihvonen järjesti harjoitusleirin SEUL ry:n pelaajatalolla viidelle esivalitulle pelaajalle. Kyseessä oli Sihvosen oman idean ensimmäinen kokeilu, jossa tavoitteena oli antaa suomalaisille lupaaville StarCraft II -pelaajille lisää työkaluja ammattimaiseen harjoitteluun. Leiri oli osallistujien mielestä onnistunut, mutta Sihvosen omat tavoitteet eivät täyttyneet. Toinen elfin johtama leiri on suunnitteilla.

Ensimmäisen harjoitusleirin pelaajat olivat :protoss: Hymy, :protoss: SaDe, :terran: miNkie, :terran: SolLeks ja :zerg: ZhuGeLiang. Heistä Taavi "Hymy" Teemaa ja Wenlei "ZhuGeLiang" Dai kertoivat Sihvosen lisäksi leirin jälkeen kokemuksestaan.

Leirin onnistuminen
Harjoitusleiri oli Hymyn ja ZhuGeLiangin mielestä onnistunut. Kumpikin katsoi täyttäneensä omat tavoitteensa leirin aikana ottaen huomioon leirin aikarajan. Grandmaster-tasolla pelaavan ZhuGeLiangin tavoitteet olivat yksityiskohtaisempia, kun tarkoituksena oli kehittää Swarm Host -pelaamista, kun taas Master-liigassa pelaavan Hymyn tavoite oli oppia yleisesti tuntemaan omia virheitään ja välttämään niitä. elfi puolestaan tunsi asettaneensa tavoitteensa liian korkealle, kun ei lyhyessä ajassa onnistunut iskostamaan kehityskohteita pelaajille.

Mitä leiriltä jäi mieleen
Sihvosen kommentista huolimatta Protossia pelaava Hymy uskoo muistavansa suuren osan opeista, joita kuuli opettajaltaan leirin aikana. Hymy mainitsee saaneensa opastusta muun muassa aggressiivisten Proxy Gate -taktiikoiden puolustamiseen sekä vinkkejä Observer-yksikön käyttöön Protoss vs Terran -ottelussa. ZhuGeLiang taas kertoo leirin aikana muuttaneensa puolustustyylinsä Warp Prismia vastaan ja kehuu elfin pelaamisen Swarm Hosteja vastaan olevan todella hyvää, mikä antaa erinomaista harjoitusta.

Opetuksen taso
Leirin järjestäneen Sihvosen mielestä opettaminen ei onnistu häneltä luonnostaan. Hän tuntee opettamisen onnistuneen leirillä jopa huonosti. ZhuGeLiang toteaa opetuksen keskittyneen liikaa Protoss-pelaajiin ja olleen paikoittain liian edistynyttä joidenkin pelaajien tasoon nähden. Hän olisi toivonut opetuksen keskittyvän muiden kuin Protoss-pelaajien kohdalla pelkästään Rotu vs Protoss -otteluihin. Hymy taas kertoo elfin onnistuneen hänen kohdallaan hyvin, sillä Protoss-pelaajana hän koki saavansa vastaukset kaikkiin kysymyksiinsä.

Konseptin kehittäminen
Sihvonen sanoo saaneensa paljon uusia ideoita harjoitusleirin konseptin kehittämiseen ensimmäiseltä kerralta, joka toimi kokeiluna projektille. Hän mainitsee muun muassa opetusvideot, jotka helpottaisivat hänen taakkaansa leirin aikana. ZhuGeLiang puolestaan kaipaisi näytille Ladder-pelejä, joissa opettaja häviää. Lisäksi jo mainittu keskittyminen vain Protossia vastaan pelaamiseen muille kuin Protoss-pelaajille olisi suotavaa. Hymy taas miettii, että leirin hyödyllisyyttä voitaisiin parantaa lisäämällä useita eri harjoituskertoja nyt yhden viikonlopun mittaisen intensiivisen harjoittelun asemesta.

Sopiko pelaajatalo leiripaikaksi
SEUL ry:n pelaajatalo saa kiitosta kaikilta leirin osallistujilta. Ainoa miinus Sihvosen mukaan on, että taloon mahtuu kunnolla majoittumaan ja pelaamaan kerrallaan vain 5 pelaajaa.

Uutta leiriä toivotaan
Sekä Hymy että ZhuGeLiang lähtisivät uudestaan StarCraft II -harjoitusleirille tilaisuuden tullen. Sihvonen kertoo uuden leirin olevan jo mielessä, mutta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Sihvosen haastettelu
Lue Samuli "elfi" SIhvosen koko haastattelu alta.
Onnistuko leiri kokonaisuutena odotustesi mukaisesti?
elfi kirjoitti:Omat odotukset saattoivat olla liian korkealla, joten niitä ei tavoitettu. Parissa päivässä on mahdotonta tehdä isoja muutoksia, mutta mielestäni en osannut tarpeeksi hyvin painottaa pelaajille, mitä lähteä kehittämään.

Mitä kehitettävää treenileirin konseptissa mielestäsi on?
elfi kirjoitti:Tärkeintä olisi löytää keino, jolla pelaaja saataisiin täysin keskittymään tiettyyn asiaan ja parantamaan sitä, vaikka alkuun se heikentäisikin pelaamista muuten. Jo se, että sanoo uudestaan ja uudestaan "tee toi", ei toimi, vaan pitäisi jollakin muulla tavalla saada pelaaja keskittymään siihen. Kaikin puolin pientä hienosäätöä vaaditaan, ja opetusvideoiden lisääminen helpottaisi urakkaa.

Saitko palautetta pelaajilta?
elfi kirjoitti:Mitään erillistä palautetta en suoraan kysynyt, mutta tapahtuman aikana sain kuvan, että kokonaisuus on hyvä ja tulee paljon asioita esille.

Miten mielestäsi onnistuit valmentajan roolissa?
elfi kirjoitti:Onnistuin melko huonosti. Koska tämä oli ensimmäinen kerta, niin opetustyylit eivät olleet tehokkaimpia, jotta saisi opit kunnolla läpi. Varmasti sitä opettamisessa jo kehittyi, mutta tuskin olen parhaita tähän rooliin.

Oliko SEUL ry:n pelaajatalo sopiva paikka leirin järjestämiselle?
elfi kirjoitti:Tilat olivat hyvät tälläiseen tarkoitukseen, missä muutamassa päivässä on tarkoitus saada pelaajat oikeaan suuntaan kehittymisessä. Toki tilojen koko (konemäärä 5) on pieni, ja opetusmetodeja kehittämällä pystyisi harjoitella isommallakin oppilasmäärällä.

Tuletko järjestämään leirejä jatkossakin?
elfi kirjoitti:Luulen, että koetan järjestää vähintäänkin toisen kerran. Uusia ideoita löytyy kuitenkin jo. Ajankohdasta ei ole mitään tietoa tässä vaiheessa.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1293
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: elfin harjoitusleirin konsepti toimii

ViestiKirjoittaja Notherman » 11 Tammi 2015, 02:54

Meikä oli lauantaina paikalla, joten ajattelin esittää tässä oman kokemukseni.

Tosiaan, saavuin paikalle leirin toisena päivänä jotakuinkin kello kolmen aikaan päivällä. Heti sisään astuessani kuulin aivan oikeita ääniä, nimittäin näppäimistöjen rankkaa naputtelua. Meininki oli ainakin paikallaan, koska kaikki olivat antamassa kaikkensa pelissä.

Seurasin sivusta Samulin neuvoessa varsinkin protoss-pelaajia. Tämähän oli yksi syy miksi lähdin Vantaalle vierailulle; jotta saisin ns. alitajuista opetusta kuunnellessani elfin neuvoja. Ja niitähän riitti!

Tiloista sen verran, että talohan on suunniteltu selkeästi MOBA -tai CS -tiimeille. Viisi konetta (ja yksi toimistossa(ko?)) eivät ole mielestäni tarpeeksi paljon bootcampin pitämiseksi; jatkossa tämänlaista tilaisuutta varten taloon voisi mahdollisesti järjestää muutaman koneen lisää. Majoituksen en luulisi olevan ongelma; huono-onnisimmat saavat sohvan. :D

Kaiken kaikkiaan päivä oli osaltani erittäin mukava! Tutustuin kahteen uuteen pelaajaan, Hymyyn ja SolLeksiin, ja kaiken lisäksi sain pelimotivaatiota takaisin! Saunassakin pääsi käymään (ei kannata mennä Samulin kanssa saunaan (tai jos menet, valitse oikea paikka))!

Kiitos vielä kaikille!

Joel "Notherman"

PS. Zhuge osaa tehä ruokaa. <3
Protoss Notherman
 
Viestit: 6
Liittynyt: 30 Maalis 2013, 17:00


Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa

cron