Uutiset - Starcraft 2 Finland http://www.starcraft2.fi/ Uutisia Suomen Starcraft 2 -skenestä. fi Thu, 26 Apr 2018 11:16:01 +0300 Thu, 26 Apr 2018 11:16:01 +0300 Patch 4.3.0 julkaistu Kuva Blizzard on eilen 25.4. pävittänyt StarCraft II -pelin versionumeroon 4.3.0. Päivityksen mukana tuli suuri liuta bugikorjauksia, mutta merkittävin uudistus on tehty custom-karttojen alustaan Arcadeen. Nyt custom-karttojen tekijät voivat yhteistyössä Blizzardin kanssa lisätä karttoihinsa maksullista sisältöä tai tehdä kartasta kokonaan maksullisen.

Premium Arcade
StarCraft II -pelin uusin ominaisuus tuo lisää mahdollisuuksia pelikehittäjille, jotka julkaisevat tuotoksiaan StarCraft II:n Arcade-alustalla. Päivitys 4.3.0. esittelee Premium Arcade -osuuden, joka sisältää Blizzardin kanssa yhteistyössä julkaistuja, käyttäjille osittain tai kokonaan maksullisia Arcade-karttoja ja -pelejä. Arcade-kehittäjät saavat oman tuotteensa myyntivoitoista osuuden.

Nyt julkaistussa päivityksessä Premium Arcade sai ensimmäiset kaksi karttaansa: ARK Star ja Direct Strike. Premium Arcade -tuotteet löytyvät Blizzardin verkkokaupasta ja maksavat 5 euroa tai dollaria.

ARK Star
ARK Star on vuoropohjainen seikkailuroolipeli, jossa pääosassa ovat Sol Seekerit. He ovat eliittejä Protoss-joukkoja, joiden tehtävänä on etsiä ja tuhota salaperäinen ase nimeltä ARK Star. Pelin edetessä hahmot kehittyvät, keräävät varusteita ja oppivat uusia kykyjä.

Esittelyvideo:
Direct Strike
Direct Strike on päivitetty versio jo julkaistusta ja saman kehittäjän tekemästä Desert Strike HotS -kartasta. Pelin idea säilyy ennallaan: kaksi joukkuetta rakentavat omille puolilleen karttaa tuotantotaloja, jotka lähettävät yksiköitä kohtaamaan toisensa keskellä pyrkien lopulta tuhoamaan vastustajansa päärakennuksen. Direct Strike korvaa Desert Strike HotS -kartan mutta peli pysyy Arcadessa ilmaisena. Premium Arcaden kautta pelaajat voivat ostaa maksullisen version Direct Strike -kartasta, joka avaa uusia pelimuotoja ja antaa kosmeettisia lisäominaisuuksia. Uudistuksista pääsee nauttimaan myös ilmaiseksi, sillä vain peliaulan luojan on omistettava premium-versio.

Esittelyvideo:
Visuaalisia muutoksia moninpeliin
Päivitys 4.3.0 toi mukanaan myös visuaalisia uudistuksia moninpeliin. Nyt useat yksiköiden kehitykset ovat suoraan havaittavaissa. Liberaattorin pidennetty kantama näkyy nyt erilaisella kohdistuskuvalla. Samoin Phoenixin aseen kantamaa parantava kehitys on nyt havaittavissa, kun panokset ovat violetteja, ja Colossuksen vastaava kehitys tekee yksikön ampumista laasereista punaisia.

Alla kuvagalleria muutoksista:
]]>
Thu, 26 Apr 2018 11:16:01 +0300 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2038
WCS 2018 Austin Challenger Kuva Vuoden 2018 WCS-sarja jatkuu Austinin osakilpailua edeltävillä Challenger-turnauksilla, joista Euroopan kisa pelataan 14.2.--12.5. Jaossa on 10 000 dollaria, 1000 WCS-pistettä ja neljä suoraa paikkaa Austinin osakilpailun kolmanteen lohkovaiheeseen. Mukana Challenger-kahinoissa on Joona "Serral" Sotala, joka kutsuttiin kilpailuun mukaan Leipzingin osakilpailun voittajana.

Uudistunut formaatti
Challenger-turnausten formaatti on muuttunut Euroopan ja Amerikan osalta viime vuodesta. Karsintavaihe Challengeriin on muutettu siten, että Grandmasterin huipulta jaetaan enää neljä paikkaa kahdeksan asemasta. Nämä neljä paikkaa on siirretty suoriksi kutsuiksi aina edellisen WCS-osakilpailun kärkipelaajille. Loput kahdeksan paikkaa jaetaan viime vuoden tapaan kahden avoimen karsinnan kautta, mutta avoimet karsinnat on muutettu single elimination muodosta double elimination -muotoon.

Karsintojen muutosten lisäksi itse Challenger-turnaus pelataan myös eri tavalla kuin vuonna 2017. Aiemmmin kisa koostui vain yhdestä double elimination -pudotuspelivaiheesta, joka pelattiin yhdessä päivässä. Nyt uudistuneessa formaatissa Challenger on muutettu käsittämään lohkovaiheen ja single elimination -pudotuspelit, ja turnauksen kesto on venytetty jopa noin kuukauden mittaiseksi, kun jokainen ottelu näytetään nyt lähetyksessä. Aikataulua myös hieman venyttää se, että Nation Wars V -loppukilpailu osuu toiselle Challenger-lohkoviikonlopulle, joten lohkovaihe kestää yhteensä kolme viikkoa.

Pelaajat
Kutsut
:zerg: Serral
:zerg: Elazer
:zerg: Nerchio
:terran: uThermal
Grandmaster top 4
:protoss: Harstem
:protoss: ShoWTimE
:terran: HeRoMaRinE
:terran: souL
1. karsinnasta
:protoss: MaNa
:protoss: PtitDrogo
:zerg: Starbuck
:zerg: Bly
2. karsinnasta
:protoss: DnS
:protoss: Hellraiser
:terran: Clem
:zerg: Stephano
Aikataulu
Lauantai 14.4. klo 17:00 - Lohko A
Sunnuntai 15.4. klo 17:00 - Lohko B
Lauantai 21.4. klo 17:00 - Lohko C
Lauantai 29.4. klo 17:00 - Lohko D
Lauantai 12.5. klo 15:00 - Pudotuspelit

Lähetys
Ottelut lähetetään kanavalla twitch.tv/starcraft.

Lohkovaihe (Liquipedia)


Pudotuspelit (Liquipedia)

Palkinnot
Sija$ USDWCS-pisteet
Kuva1600 $200Paikka WCS Austiniin
Kuva1200 $140Paikka WCS Austiniin
Kuva-4.800 $90Paikka WCS Austiniin
5-8.600 $60
9-16.400 $30
]]>
Sat, 14 Apr 2018 13:59:29 +0300 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2037
Nation Wars V -pudotuspelit Kuva Nation Wars V -maajoukkueturnauksen pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan 7.-8. huhtikuuta online-otteluin ja loput kierrokset otellaan Pariisissa 22. huhtikuuta. Kahinoihin on selvinnyt kahdeksan maata, jotka selvittivät tiensä lohkovaiheen läpi. Mukana on Suomen joukkue, joka voitti lohkonsa kokoonpanollaan Joona "Serral" Sotala, Wenlei "ZhuGeLiang" Dai ja Iiro "TheMusZero" Kumpulainen.

Lohkovaiheessa Suomen joukkue ylsi lohkovoittoon päihittämällä ensin Brasilian ja sitten Puolan. Pudotuspeleissä Suomi kohtaa ensimmäisellä kierroksella Saksan tänään 7. huhtikuuta noin klo 22:00 alkaen.

Maajoukkueet
MaaPelaaja 1Pelaaja 2Pelaaja 3Varapelaaja
:brazil: BrasiliaKelazhurErikTurkeyDanoTerraN
:south-korea: Etelä-KoreaINnoVationsoOMMAPartinG
:finland: SuomiSerralZhuGeLiangTheMusZeroWoodedMicrob
:germany: SaksaShoWTimEHeRoMaRinETLOLambo
:italy: ItaliaReynorMiaNonnaRuinBlasterRyu
:mexico: MeksikoChamSpeCialJimRising
:netherlands: AlankomaatuThermalHarstemOptimusArnovic
:norway: NorjaSnuteScythePoseidonSolO

Lähetys
Katso pelit englanniksi selostettuna kanavalta twitch.tv/ogaminginter.
Lähetyksessä mukana ovat Jessica "ZombieGrub" Chernega, Kevin "RotterdaM" van der Kooi ja Alexandre "FunKaDeLiC" Verrier. Paneelia emännöi Hajinsun.

Aikataulu
7.4. klo 20:00 -- Meksiko vs Brasilia
7.4. klo ~22:00 -- Suomi vs Saksa
8.4. klo 20:00 -- Italia vs Etelä-Korea
8.4. klo ~22:00 -- Alankomaat vs Norja
22.4. klo 11:00 -- Semifinaali 1: Meksiko vs Alankomaat
22.4. klo 13:00 -- Semifinaali 2: Suomi vs Etelä-Korea
22.4. klo 15:30 -- Finaali

Pudotuspelit (Liquipedia)

Palkinnot
:gold: 25 000 $
:silver: 12 500 $
:bronze:-4. 6 250 $ ]]>
Sat, 07 Apr 2018 09:10:12 +0300 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2036
StarCraft 20-vuotta -lähetys Kuva StarCraftin 20-vuotisjuhlan kunniaksi Blizzard järjestää kaksipäiväisen lähetyksen 30.-31. maaliskuuta. Lähetyksessä käydään läpi StarCraftin historiaa nykyhetkeen asti, pelaajien tarinoita ja tietysti pelataan StarCraft: Remastered ja StarCraft II -pelejä eri pelimuodoissa.

Lähetyksen isännöivät Sean “Day[9]” Plott, Geoff “iNcontroL” Robinson, Nick “Tasteless” Plott ja Dan “Artosis” Stemkoski.

Vieraina nähdään ainakin
 • Greg "IdrA" Fields
 • Chris "HuK" Loranger
 • Olivia "Livibee" Seeto
 • Dario "TLO" Wünsch
 • Tyler "NonY" Wasieleski
 • Jacob "LzGaMeR" Winstead
 • Jared "PiG" Krensel
 • Aleksey "White-Ra" Krupnyk
 • Paulo "CatZ" Vizcarra ja
 • Salvatore "UpaTreeZelda" D'Amore.

Aikataulu
Lähetys käynnistyy kumpanakin päivänä klo 20:00 Suomen aikaa ja kestää noin kahdeksan tuntia.
Perjantai 30.3. klo 20:00--4:00.
Lauantai 31.3. klo 20:00--4:00.

Lähetyksen kanava on twitch.tv/StarCraft.

Fenix lahjaksi kaikille
Blizzard jakaa juhlan kunniaksi Fenix -co-op-komentajan kaikille. Fenixin voi napata itselleen Blizzard-sovelluksen lahjat-välilehdeltä, joka löytyy ohjelman oikeasta yläkulmasta. Jos omistit jo Fenix-komentajan, niin saat tilalle 30 päivää kestävän kaksinkertaisen kokemuspisteiden keruuvauhdin co-op-tehtäviin.

Esimakua SC20-lähetyksestä
]]>
Fri, 30 Mar 2018 10:57:48 +0300 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2035
Nation Wars V -lohkovaihe Kuva Nation Wars V -maajoukkueturnauksen lohkovaihe alkaa tänään 29. maaliskuuta ja päättyy 6. huhtikuuta. Lohkoissa 16 karsinnasta jatkoon selvinnyttä maata ottelee kahdeksasta pudotuspelipaikasta. Suomen joukkue aloittaa pelinsä 4. huhtikuuta.

Lohkovaiheen oli määrä alkaa jo 27. maaliskuuta, mutta GSL Season 2 -karsinnat sattuivat samaan aikaan, joten Nation Warsia järjestävä ranskalainen O'Gaming päätti lykätä lohkovaihetta hieman.

Maajoukkueet
MaaPelaaja 1Pelaaja 2Pelaaja 3Varapelaaja
:brazil: BrasiliaKelazhurErikTurkeyDanoTerraN
:canada: KanadaNoRegreTJigBioiceFlood
:china: KiinaTIMECyanMacSedCloudy
:south-korea: Etelä-KoreaINnoVationsoOMMAPartinG
:finland: SuomiSerralZhuGeLiangTheMusZeroWoodedMicrob
:germany: SaksaShoWTimEHeRoMaRinETLOLambo
:italy: ItaliaReynorMiaNonnaRuinBlasterRyu
:mexico: MeksikoChamSpeCialJimRising
:netherlands: AlankomaatuThermalHarstemOptimusArnovic
:norway: NorjaSnuteScythePoseidonSolO
:poland: PuolaElazerNerchioMaNasouL
:sweden: RuotsiSortOfNamsharZansterWinter
:taiwan: TaiwanHasNiceExpecTRex
:ukraine: UkrainaBlyKasDIMAGAHellraiser
:united-kingdom: Iso-BritanniaDeMusliMRiSkyRazerBladerMrTea
:usa: YhdysvallatNeebaviloMCanningJonSnow


Lähetys
Kaikki ottelut lähetetään englanniksi selostettuna kanavalta twitch.tv/ogaminginter.
Selostamassa ovat Jessica "ZombieGrub" Chernega, Kevin "RotterdaM" van der Kooi ja Alexandre "FunKaDeLiC" Verrier. Paneelia emännöi Hajinsun.

Lohkot ja aikataulu (Liquipedia)
Lohko Kiina
29.3. klo 18:00 - Aloitusottelut ja voittajien ottelu
30.3. klo 20:00 - Häviäjien ottelu ja ratkaiseva ottelu
Yläsemifinaali
:china: Kiina 0
:italy: Italia 0
:canada: Kanada 0
:norway: Norja 0
Yläfinaali
tbd 0
tbd 0
Finaali
tbd Q
tbd Q
RO2, S1
tbd 0
tbd 0
RO2, S2
tbd 0
tbd 0
Lohko Korea
31.3. klo 18:00 - Aloitusottelut ja voittajien ottelu
1.4. klo 20:00 - Häviäjien ottelu ja ratkaiseva ottelu
Yläsemifinaali
:south-korea: Etelä-Korea 0
:united-kingdom: Iso-Britannia 0
:mexico: Meksiko 0
:taiwan: Taiwan 0
Yläfinaali
tbd 0
tbd 0
Finaali
tbd Q
tbd Q
RO2, S1
tbd 0
tbd 0
RO2, S2
tbd 0
tbd 0
Lohko Puola
3.4. klo 18:00 - Aloitusottelut ja voittajien ottelu*
4.4. klo 18:00 - Voittajien ottelu, häviäjien ottelu ja ratkaiseva ottelu
* Voittajien ottelu on siirretty keskiviikkoon 4.4. klo 18:00 battle.net-ongelmien vuoksi.
Yläsemifinaali
:poland: Puola 0
:ukraine: Ukraina 0
:finland: Suomi 0
:brazil: Brasilia 0
Yläfinaali
tbd 0
tbd 0
Finaali
tbd Q
tbd Q
RO2, S1
tbd 0
tbd 0
RO2, S2
tbd 0
tbd 0
Lohko USA
5.4. klo 18:00 - Aloitusottelut ja voittajien ottelu
6.4. klo 20:00 - Häviäjien ottelu ja ratkaiseva ottelu
Yläsemifinaali
:usa: USA 0
:netherlands: Alankomaat 0
:germany: Saksa 0
:sweden: Ruotsi 0
Yläfinaali
tbd 0
tbd 0
Finaali
tbd Q
tbd Q
RO2, S1
tbd 0
tbd 0
RO2, S2
tbd 0
tbd 0
Palkinnot
:gold: 25 000 $
:silver: 12 500 $
:bronze:-4. 6 250 $ ]]>
Thu, 29 Mar 2018 11:53:26 +0300 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2034
Nation Wars V -karsinta Kuva Nation Wars V -maajoukkueturnauksen karsintavaihe pelataan 21.-24. maaliskuuta. Karsinnassa 30 maata taistelee viidestätoista paikasta kilpailun lohkovaiheeseen. Suomen joukkueeseen yleisö äänesti Joona "Serral" Sotalan, Wenlei "ZhuGeLiang" Dain ja Iiro "TheMusZero" Kumpulaisen.

Suomen joukkue aloittaa ottelunsa torstaina 22. maaliskuuta klo 19:00 kohtaamalla Tsekin. Voitolla Suomi etenee lohkovaiheeseen, johon ainoastaan Etelä-Korea on päässyt edellisen vuoden voittajana suoraan.

Joukkueet
MaaPelaaja 1Pelaaja 2Pelaaja 3Varapelaaja
:australia: AustraliaProbeiaguzSeitherHuT
:austria: ItävaltaHateMejumanjiiChess
:belgium: BelgiaplokoonhendronimusArtupe
:bolivia: BoliviaDarKDarkUnnamedale
:brazil: BrasiliaKelazhurErikTurkeyDanoTerraN
:bulgaria: BulgariaArchangeLNightWarriorNitixLoseYourself
:canada: KanadaNoRegreTJigBioiceFlood
:chile: ChileJarppiDastanHalfBreedLsEbA
:china: KiinaTIMECyanMacSedCloudy
:croatia: KroatiagoblinBlaskKarlooo
:czech: TsekkiNoLimitKeirasTomikuS
:denmark: TanskaLillekaninSpaceMarineSpazymazyAggression
:finland: SuomiSerralZhuGeLiangTheMusZeroWoodedMicrob
:france: RanskaClemStephanoDnSPtitDrogo
:germany: SaksaShoWTimEHeRoMaRinETLOLambo
:hungary: UnkariWordixRobbyGpsz
:italy: ItaliaReynorMiaNonnaRuinBlasterRyu
:mexico: MeksikoChamSpeCialJimRising
:netherlands: AlankomaatuThermalHarstemOptimusArnovic
:norway: NorjaSnuteScythePoseidonSolO
:peru: PeruCatZSmileXionSBLord
:poland: PuolaElazerNerchioMaNasouL
:russia: VenäjäBrat_OKArcturVanyasLivko
:spain: EspanjaHunterAqueroNSouLeerAlaStOr
:sweden: RuotsiSortOfNamsharZansterWinter
:switzerland: SveitsiFunKPengWinElroyeMamba
:taiwan: TaiwanHasNiceExpecTRex
:ukraine: UkrainaBlyKasDIMAGAHellraiser
:united-kingdom: Iso-BritanniaDeMusliMRiSkyRazerBladerMrTea
:usa: YhdysvallatNeebaviloMCanningJonSnow
:vietnam: VietnamsOsFanboyHunterxxMeomaikAUply
Karsinnan aikataulu
Keskiviikko 21.3.
17:00 - :australia: Australia vs :united-kingdom: Iso-Britannia
~19:00 - :switzerland: Sveitsi vs :norway: Norja
~21:00 - :canada: Kanada vs :hungary: Unkari

Torstai 22.3
17:00 - :croatia: Kroatia vs :china: Kiina
17:00 - :ukraine: Ukraina vs :chile: Chile*
~19:00 - :finland: Suomi vs :czech: Tsekki
~21:00 - :denmark: Tanska vs :mexico: Meksiko

* Chile ei voinut pelata annettuna ajankohtana.
Perjantai 23.4.
15:00 - :poland: Puola vs :austria: Itävalta
~17:00 - :netherlands: Alankomaat vs :peru: Peru
~19:00 - :bulgaria: Bulgaria vs :usa: Yhdysvallat
~21:00 - :france: Ranska vs :italy: Italia

Lauantai 24.4.
15:00 - :sweden: Ruotsi vs :vietnam: Vietnam
~17:00 - :taiwan: Taiwan vs :russia: Venäjä
~19:00 - :brazil: Brasilia vs :bolivia: Bolivia
~21:00 - :germany: Saksa vs :spain: Espanja
Lähetys
Kaikki ottelut lähetetään englanniksi selostettuna kanavalla twitch.tv/ogaminginter.
Selostamassa ovat Jessica "ZombieGrub" Chernega, Kevin "RotterdaM" van der Kooi ja Alexandre "FunKaDeLiC" Verrier.

Tulokset
Katso Liquipedia.

Finaalin ajankohta on muuttunut
Nation Wars V -turnauksen finaalitapahtuma Pariisissa on siirtynyt päivällä eteenpäin. Lauantain asemesta tapahtuma pidetäänkin sunnuntaina 22. huhtikuuta. Twitterissä julkaistussa tiedotteessa, turnausjärjestäjä kehoittaa ottamaan yhteyttä, jos aikataulun muutos aiheuttaa ongelmia matkojen tai majoitusten kanssa.

Turnauksen päivät ovat siis seuraavanlaiset:
21.3.--24.3. -- Karsintavaihe Ro32
29.3.--1.4. -- Lohkovaihe Ro16*
7.4.--8.4. -- Pudotuspelit Ro8
22.4. -- Semifinaalit ja finaali Parisiissa

* (27.3.2018) Lohkojen aloituspäivää on siirretty 2 päivää eteenpäin GSL Season 2 -karsinnan vuoksi. Lohkot alkavat 29.3. ]]>
Tue, 20 Mar 2018 21:48:12 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2033
Serral pronssille WESG 2017 -loppukilpailussa Kuva Joona "Serral" Sotala voitti pronssimitalin tänään 17.3. Kiinan Haikoussa pelatussa World Electronic Sports Gamesin järjestämässä 2017 Grand Final -turnauksessa. Sotalan onnistui päihittää pronssiottelussa eteläkorealainen Kim "Classic" Doh Woo lukemin 3-1, mikä toi suomalaiselle muhkean 40 000 dollarin voittopotin kotiin. Kyseessä on Serralin uran suurin yksittäinen voittosumma.

Serral oli jo toistamiseen kahden viikon sisään maailmanluokan turnauksessa neljän parhaan joukossa. Maaliskuun alussa hän otti jaetun kolmannen sijan IEM Katowicesta, kun pudotuspeleissä hänet pysäytti juurikin Classic tylysti lukemin 3-0. Tällä kertaa Serral oli Classicia vahvempi ja onnistui antamaan miltein samalla mitalla takaisin vieden WESG-pronssimitalin korealaisen nenän edestä. Neljäs sija sai WESG-kisassa 20 000 dollaria, joten pronssipelin panoksena oli poikkeuksellisen paljon rahaa.

Korean ulkopuolisista pelaajista Serral oli jälleen paras kuten IEM Katowicessakin. Nyt turnauksessa oli vain kolme Etelä-Korean edustajaa, mutta kaikki huippupelaajia, joten he onnistuivat odotetusti kapuamaan turnauksen kärkisijoille. Ainoastaan Serral pystyi estämään korealaisten täydellisen dominoinnin ja kolmoisvoiton. Huomenna pelattavassa finaalissa kohtaavat Etelä-Korean Cho "Maru" Seong Ju ja Park "Dark" Ryung Woo.

Semifinaalissa Serral kohtasi Marun, joka on tällä hetkellä mahdollisesti maailman paras Terran-pelaaja. Harjoittelun puute huippu-Terraneita vastaan näkyi, ja Serral ei mahtanut Marun loppupelin armeijoille mitään häviten sarjan suoraan 3-0. Serral myösi twiitissään, ettei ole saanut tarpeeksi harjoitusta loppupelin Terran-armeijoita vastaan, vaikka yrittikin semifinaalissa parhaansa. Ennen Marun kohtaamista Serral oli voittanut turnauksessa yhteensä 18 karttaa putkeen häviämättä yhtäkään.

Serralin ottelut WESG-lopputurnauksessa
Lohkovaihe #1
:finland: :zerg: Serral 2-0 :taiwan: :protoss: Has - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :ukraine: :zerg: Minato - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :germany: :protoss: ShoWTimE - :vod: video
Lohkovaihe #2
:finland: :zerg: Serral 3-0 :ukraine: :zerg: Bly - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 3-0 :germany: :zerg: Lambo - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 3-0 :poland: :zerg: Elazer - :vod: video
Pudotuspelit
:finland: :zerg: Serral 3-0 :usa: :protoss: Neeb - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 0-3 :south-korea: :terran: Maru - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 3-1 :south-korea: :protoss: Classic - :vod: video ]]>
Sat, 17 Mar 2018 15:09:26 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2032
WESG 2017: loppukilpailu Kuva World Electronic Sports Games 2017 eli WESG huipentuu 13.-18. maaliskuuta Kiinan Haikoussa pelattavaan loppukilpailuun. Kisassa kohtaavat neljän eri mantereen keskinäisistä turnauksista jatkoon edenneet 32 pelaajaa, jotka pääsevät ottelemaan jopa 400 000 dollarin palkintopotista. Mukana on Joona "Serral" Sotala, joka voitti WESG Euroopan finaalit 26. marraskuuta.

WESG eroaa perinteisemmistä turnauksista sillä, että se haluaa kerätä mukaan pelaajia laajalti eri maista eikä suinkaan vain koota maailman parhaimpia pelaajia yhteen. Mukana on esimerkiksi edustajat Thaimaasta, Algeriasta ja Etelä-Afrikasta, mikä on harvinainen näky ammattilaisturnauksissa. Kisan tasoa kuitenkin ylläpitää kolme Etelä-Korean edustajaa ja Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan parhaimmisto.

Pelaajat
:protoss: ShoWTimE
:protoss: Classic
:protoss: NightEnD
:protoss: Has
:protoss: Nice
:protoss: Neeb
:protoss: puCK
:protoss: Drager
:terran: HuT
:terran: Kelazhur
:terran: Semper
:terran: TIME
:terran: DeMusliM
:terran: Maru
:terran: SpeCial
:terran: uThermal
:terran: StriKE
:zerg: Scarlett
:zerg: XiGua
:zerg: iAsonu
:zerg: Lambo
:zerg: Divain
:zerg: Serral
:zerg: Reynor
:zerg: Dark
:zerg: Sioras
:zerg: Elazer
:zerg: Nerchio
:zerg: Namshar
:zerg: Bly
:zerg: Minato
:zerg: JonSnow
Formaatti
Turnauksessa pelataan kaksi round robin -lohkovaihetta ja single elimination -pudotuspelit. Ensimmäisen lohkovaiheen ottelut käydään bo3-muodossa, kun taas toisessa lohkovaiheessa ja pudotuspeleissä ottelut ovat bo5. Finaali on kuitenkin bo7-ottelusarja. Formaatissa poikkeuksellista on neljän pelaajan round robin -lohkoformaatin käyttö, kun GSL-tyyppinen lohkovaihe on ollut jo usean vuoden ajan standardi StarCraft II -turnauksissa. Toinen tavanomaisesta poikkeava seikka on, että WESG-pudotuspeleissä pelataan pronssiottelu, kun muut turnausjärjestäjät ovat tyytyneet vain jaettuun kolmanteen sijaan.

Aikataulu
Lohkovaihe #1
Tiistai 13.3.
05:00 - Lohko 1-A
05:45 - Lohko 1-C
09:30 - Lohko 1-B
10:15 - Lohko 1-D

Keskiviikko 14.3.
05:00 - Lohko 1-E
05:45 - Lohko 1-G
09:30 - Lohko 1-F
10:15 - Lohko 1-H
Lohkovaihe #2
Torstai 15.3.
05:00 - Lohko 2-A
10:00 - Lohko 2-B

Perjantai 16.3.
05:00 - Lohko 2-C
10:00 - Lohko 2-D
Pudotuspelit
Lauantai 17.3.
05:30 - Ro8 A
06:45 - Ro8 B
08:00 - Ro8 C
09:15 - Ro8 D
10:30 - Semifinaali A
11:45 - Semifinaali B
13:15 - Pronssiottelu

Sunnuntai 18.3.
4:30 - FInaali
Lähetykset
Virallinen englanninkielinen kanava ottelujen seuraamiseen on twitch.tv/wesg_sc2.

Selostamassa ovat Kevin "RotterdaM" van der Kooi, Reid "RAPiD" Melton, Simon "Lowko" Heijnen ja Jonathon "Wardi" Ward.

Lohkovaihe #1 (Liquipedia)
Lohkovaihe #2 (Liquipedia)
Pudotuspelit (Liquipedia)
Palkinnot
:gold: 200 000 $
:silver: 80 000 $
:bronze: 40 000 $
4. 20 000 $
5.-8. 10 000 $
9.-16. 2 500 $
Media
Lataa replayt täältä.
]]>
Sat, 10 Mar 2018 10:33:09 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2031
StarCraft täyttää 20 vuotta Kuva Maaliskuun 31. päivä StarCraft-pelisarja täyttää 20 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Blizzard järjestää pelitapahtuman Twitchissä 30. maaliskuuta, julkaisee pelisarjaa muistelevan StarCraft is Life: A Celebration -videon 31. maaliskuuta ja jakaa pelaajille digitaalisia herkkuja Blizzardin eri peleihin 6. maaliskuuta alkaen. Kaikki juhlallisuudet löytyvät Blizzardin sivuilta starcraft2.com/sc20.

Blizzardin perustajajäsen ja presidentti Mike Morhaime kertoo Blizzardin verkkosivuilla pelin historiaa ja miten StarCraftistä tuli yksi e-urheilun kulmakivistä. Morhaime toteaa muun muassa, että StarCraft II:n julkaisu kaksitoista vuotta alkuperäisen pelin jälkeen oli hieman liian myöhään. Hänen mukaansa jatko-osan julkaisu aiemmin olisi ollut pelille suotuisampaa.

Blizzard on julkaissut myös toisen artikkelin, jossa StarCraftin pääohjelmoija Bob Fitch, StarCraft II:n game director Dustin Browder ja StarCrat II:n moninpelin pääsuunnittelija David Kim kertovat alkuperäisen ja jatko-osan yksikköjen suunnittelusta. Artikkelissa kerrotaan, kuinka yksikköjen määrä haluttiin pitää jatko-osassa kohtuullisena. Uuteen peliin haluttiin uusia yksiköitä, mutta myöskään vanhoja ei haluttu unohtaa, joten kehittäjät päätyivät luoviin ratkaisuihin kuten Medivac, joka yhdistää Medic- ja Dropship-yksiköt.

Päivitys 6.3. klo 21:25
Uuden uutisen mukaan StarCraft II -pelin sisältöä voi saada koko maaliskuun ajan 6.3. alkaen katsomalla Twitchissä mitä tahansa StarCraft: Remastered tai StarCraft II -lähetystä. Lahjojen saamista varten on luotava Twitch-tili ja yhdistettävä se Battle.net-tiliin Twitchin asetuksissa.

]]>
Mon, 05 Mar 2018 19:42:28 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2029
Serral neljän parhaan joukkoon IEM XII Katowicessa Kuva Joona "Serral" Sotala päätti IEM XII Katowicen turnauksensa tänään sijoittumalla jaetulle kolmannelle sijalle. Semifinaalissa Sotala kohtasi Etelä-Korean Kim "Classic" Doh Woon, jonka onnistui peitota suomalainen puhtaasti tuloksella 3-0. Sotala oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka jäikin finaalista paitsi. Turnausvoiton nappasi Lee "Rogue" Byung Ryul, joka otti 4-0 murskavoiton Classicista.

Serral sai suorituksestaan 26 000 dollaria ja 1350 WCS-pistettä, jolla hän kuroi etumatkaansa WCS-pistetilastojen kärjessä entisestään. IEM XII Katowicen jaettu kolmas sija on tähän mennessä Serralin uran paras saavutus mitattuna niin palkintorahana kuin arvostuksessakin. Vaikka voittoa ei irronnut, niin turnauksen taso oli paljon kovempi verrattuna edelliseen uran huippukohtaan, WCS Leipzigin voittoon.

Serral oli turnauksen ainoa Korean ulkopuolinen pelaaja, jonka onnistui edetä lohkovaiheesta pudotuspeleihin. Tempullaan hän toisti viime vuoden Katowicen turnauksen tilanteen, jossa hän oli Korean ulkopuolisista pelaajista paras puolivälieräsijoituksellaan. Tällä kertaa Serral kuitenkin painoi vielä vähän pidemmälle ja onnistui etenemään semifinaaliin saakka, kun taas muut länsimaiden suosikit joutuivat taipumaan Etelä-Korean huippujen edessä viimeistään lohkovaiheessa.

Turnauksen taso oli äärimmäisen kova. Jo esikarsinnassa putosi kovia nimiä kuten Eo "soO" Yoon Su ja Sasha "Scarlett" Hostyn. Lohkovaiheessa puolestaan kotimatkalle lähetettiin niin ikään veteraanit Joo "Zest" Sung Wook ja Lee "INnoVation" Shin Hyung. Serralin neljän parhaan joukkoon yltäminen onkin tämän valossa vielä entistä vaikuttavampi saavutus. Tänä vuonna ei kovatasoisempaa turnausta yhtä kovin panoksin enää edes järjestetä, sillä vuoden lopulla WCS Global Finals -mittelössäkään ei ole mukana kuin kahdeksan Etelä-Korean pelaajaa. Nyt Katowicessa mukana oli 26 pelaajaa Etelä-Koreasta.

Serralin ottelut IEM XII Katowicen turnauksessa
Esikarsinta
:finland: :zerg: Serral 2-0 :romania: :protoss: NighEnD
:finland: :zerg: Serral 2-1 :south-korea: :protoss: Trust - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :south-korea: :zerg: TRUE - :vod: video
Lohkovaihe
:finland: :zerg: Serral 2-1 :south-korea: :zerg: Rogue - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :south-korea: :zerg: Impact - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-1 :usa: :protoss: Neeb - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :south-korea: :protoss: Zest - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-0 :poland: :zerg: Nerchio - :vod: video
Pudotuspelit
Ro8 - :finland: :zerg: Serral 3-2 :south-korea: :protoss: Trap - :vod: video
Ro4 - :finland: :zerg: Serral 0-3 :south-korea: :protoss: Classic - :vod: video

WCS-pistetilanne
:zerg: Serral 4490
:protoss: ShoWTimE 1580
:protoss: Neeb 1250
:terran: SpeCial 1250
:zerg: Elazer 950
:zerg: Nerchio 840
:zerg: TRUE 840
:zerg: Snute 735
]]>
Sun, 04 Mar 2018 20:14:07 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2028
IEM XII Katowice Kuva Intel Extreme Mastersin 12. kauden päätöskisa IEM Katowice järjestetään StarCraft II:n osalta 26. helmikuuta -- 4. maaliskuuta välisenä aikana. Kyseessä on ensimmäinen vuoden 2018 kohokohdista, kun yhteensä 76 pelaajaa kerääntyy Puolaan ottelemaan jopa 400 000 dollarin ja 16 500 WCS-pisteen palkintopotista. Suomalaisista mukana on Joona "Serral" Sotala, joka aloittaa ottelunsa maanantaina 26. helmikuuta turnauksen esikarsintavaiheesta.

IEM Katowice on vuoden 2018 ensimmäinen WCS Global Event, jossa Etelä-Korean ja muun maailman WCS-sarjat kohtaavat toisensa. Kisassa jaetaan huiman palkintopotin lisäksi voittajalle suora paikka vuoden toiseen Global-turnaukseen eli MM-kahinoihin WCS Global Playoffs -turnaukseen.

Turnauksessa on poikkeuksellisen suuri osallistujamäärä verrattuna muihin IEM-sarjan turnauksiin. Suuri määrä selittyy sillä, että turnaus alkaa jo heti maanantaina paikan päällä pelattavalla esikarsinnalla, joka jatkuu tiistaille asti. Varsinaiseen turnaukseen mahtuu mukaan vain 24 pelaajaa, joista puolet on jo esivalittu online-karsintojen kautta. Yhteensä siis 52 pelaajaa kamppailee maanantaina ja tiistaina 26.-27.2. kahdestatoista paikasta IEM Katowicen lohkovaiheeseen, joka alkaa torstaina 1. maaliskuuta.

Pelaajat
Alla pomintoja pelaajalistasta.
:protoss: Probe
:protoss: DnS
:protoss: PtitDrogo
:protoss: Patience
:protoss: Stats
:protoss: Creator
:protoss: Trap
:protoss: Zest
:protoss: Harstem
:protoss: Neeb
:protoss: puCK
:terran: Kelazhur
:terran: HeRoMaRinE
:terran: Bunny
:terran: Maru
:terran: Ryung
:terran: TY
:terran: SpeCial
:terran: Optimus
:zerg: NoRegreT
:zerg: Scarlett
:zerg: Lambo
:zerg: TLO
:zerg: Serral
:zerg: Stephano
:zerg: Leenock
:zerg: Losira
:zerg: Solar
:zerg: TRUE
:zerg: soO
:zerg: Snute
:terran: souL
:zerg: Namshar
:zerg: SortOf
:zerg: Zanster
:zerg: Bly
Formaatti
Turnaus alkaa esikarsinnalla, jossa pelaajat on sijoitettu neljään eri double elimination -pudotuspelikaavioon. Jokaisesta kaaviosta kolme parasta etenee lohkovaiheeseen kohtaamaan kaksitoista online-karsinnoista läpi päässyttä pelaajaa. Lohkovaihe pelataan neljällä round robin -tyyppisellä lohkolla, jossa jokaisessa on kuusi pelaajaa. Lohkoista kolme parasta etenee pudotuspeleihin. Lohkovoittajat pääsevät suoraan single elimination -tyyliin pelattavien pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun taas lohkojen sijat 2.-3. aloittavat pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta. Kaikki ottelut ovat bo3 muuten, mutta pudotuspeleissä pelataan bo5-otteluita lukuun ottamatta finaalia, joka on bo7-ottelu.

Aikataulu
Erikarsinta
Maanantai 26.2. 12:00--19:00 Bracket #1
16:00--23:00 Bracket #2
Tiistai 27.2. 12:00--19:00 Bracket #3
16:00--23:00 Bracket #4
Lohkovaihe
Torstai 1.3. 13:00--18:30 Lohko A
18:30--23:30 Lohko B
Perjantai 2.3. 13:00--18:30 Lohko C
18:30--23:30 Lohko D
Pudotuspelit
Lauantai 3.3. 13:00--19:00 Ro12
19:00--23:30 Ro8
Sunnuntai 4.3. 12:00 Semifinaali #1
13:30 Semifinaali #2
15:15 Finaali
Lähetykset
Otteluita lähetetään turnausjärjestäjän toimesta jopa kolmelta kanavalta yhtä aikaa.
Pääkanava on twitch.tv/esl_sc2
ja sivukanavat ovat twitch.tv/esl_sc2b sekä twitch.tv/esl_sc2c.

Virallisissa lähetyksissä nähdään seuraavat henkilöt:
Sue "Smix" Lee - Lavaemäntä
James "Kaelaris" Carrol - Paneeli-isäntä
Dan "Artosis" Stemkoski - Selostaja
Nicolas "Tasteless" Plott - Selostaja
Kevin "RotterdaM" van der Kooi - Selostaja
Yoan "ToD" Merlo - Selostaja
Jared "PiG" Krensel - Selostaja
Leigh "Maynarde" Mandalov - Selostaja
Igor "Indy" Kaczmarek - Pelikamera
Kevin ""MapuTV" Kremser - Pelikamera
Virallisten lähetysten lisäksi otteluita seuraa monta yhtisön järjestämää lähetystä eri kielillä. Lähetykset on listattuna Liquipediaan.

Esikarsinta
Serral pelaa ottelukaaviossa #2. Katso muut kaaviot Liquipediasta.
RO16
:ukraine: :terran: Awers 2
:ukraine: :zerg: Minato 1
:sweden: :zerg: Zanster 2
:poland: :protoss: MaNa 1
:canada: :zerg: Scarlett 0
:poland: :zerg: Guru 2
:poland: :protoss: ArT 0
:south-korea: :zerg: Solar 2
:south-korea: :zerg: TRUE 2
:netherlands: :terran: Optimus 1
:hongkong: :protoss: Bistork 0
:south-korea: :zerg: Leenock 2
:south-korea: :protoss: Trust 2
:south-korea: :protoss: Creator 0
:romania: :protoss: NightEnD 0
:finland: :zerg: Serral 2
RO8
:ukraine: :terran: Awers 0
:sweden: :zerg: Zanster 2
:poland: :zerg: Guru 0
:south-korea: :zerg: Solar 2
:south-korea: :zerg: TRUE 2
:south-korea: :zerg: Leenock 1
:south-korea: :protoss: Trust 1
:finland: :zerg: Serral 2
Semifinaali
:sweden: :zerg: Zanster 0
:south-korea: :zerg: Solar 2
:south-korea: :zerg: TRUE 0
:finland: :zerg: Serral 2
Finaali
:south-korea: :zerg: Solar -
:finland: :zerg: Serral -

RO8, S1
:hongkong: :protoss: Bistork 1
:netherlands: :terran: Optimus 2
:romania: :protoss: NightEnD 0
:south-korea: :protoss: Creator 2
:poland: :protoss: MaNa 2
:ukraine: :zerg: Minato 0
:poland: :protoss: ArT 0
:canada: :zerg: Scarlett 2
RO8, S2
:poland: :zerg: Guru 2
:netherlands: :terran: Optimus 0
:ukraine: :terran: Awers 0
:south-korea: :protoss: Creator 2
:south-korea: :protoss: Trust 2
:poland: :protoss: MaNa 1
:south-korea: :zerg: Leenock 0
:canada: :zerg: Scarlett 2
RO4, S1
:poland: :zerg: Guru 1
:south-korea: :protoss: Creator 2
:south-korea: :protoss: Trust 1
:canada: :zerg: Scarlett 2
RO4, S2
:south-korea: :zerg: TRUE 2
:south-korea: :protoss: Creator 1
:sweden: :zerg: Zanster 0
:canada: :zerg: Scarlett 2
RO2, S1
:south-korea: :zerg: TRUE 2
:canada: :zerg: Scarlett 1
RO2, S2
-
:south-korea: :zerg: TRUE -

Lohkovaihe (Liquipedia)

Pudotuspelit (Liquipedia)

Palkinnot
Yhteensä 400 000 dollaria ja 16 500 WCS-pistettä jaetaan hyvin laveasti, peräti kuudenkymmenen parhaan pelaajan kesken. Alkuperäinen palkintopotti oli 250 000, mutta uuden WarChestin ansiosta potti saatii nostettua suuremmaksi yleisörahoituksen turvin.

Sija$ USDWCS-pst.
Kuva150 000 $+ 3000+ paikka WCS Global Finals -tapahtumaan
Kuva65 000 $+ 2100
Kuva-4.25 000 $+ 1350
5-8.10 000 $+ 900
9-12.5 000 $+ 450
13-16.3 000 $+ 150
17-20.2 500 $+ 150
21-24.2 000 $+ 75
25-28.1 550 $+ 75
29.-26.1 250 $+ 75
37.-44.900 $+ 75
45-60.600 $

Media
Lataa replay-paketti.
Päälähetyksen videot YouTubessa. ]]>
Sun, 25 Feb 2018 22:47:00 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2027
Nation Wars V julkaistu Kuva O'Gaming järjestää viidennen Nation Wars -turnauksen 21.3--21.4. välisenä aikana. Kilpailussa muodostetaan kolmen pelaajan maajoukkueet yleisöäänestyksellä, ja joukkueet ottelevat yhteensä 50 000 dollarin palkinnoista. Ottelut käydään muutoin internetin välityksellä, mutta semifinaalit ja finaali pelataan PLAY Paris powered by Pax -tapahtumassa Pariisissa 21. huhtikuuta.

Ilmoittautuminen
Kaikki Grandmaster-tason Euroopan, Amerikan tai Korean palvelimilla vuonna 2017 tai 2018 saavuttaneet pelaajat voivat ilmoittautua mukaan äänestysvaiheeseeseen NationWars.tv-sivustolla. Jokainen maa, joka saa kasaan vähintään kolme pelaajaa, pääsee mukaan turnaukseen.

O'Gaming ylläpitää listaa ilmoittautuneista pelaajista. Suomalaisista mukana äänestysvaiheessa ovat tällä hetkellä Joona "Serral" Sotala, Wenlei "ZhuGeLiang" Dai, Benjamin "Pupu" Puha, Richard "WoodedMicrob" Häyrinen ja Iiro "TheMusZero" Kumpulainen.

Aikataulu
15.2.--27.2. -- Pelaajien ilmoittautuminen
27.2.--11.3. -- Joukkueiden äänestys
21.3.--24.3. -- Karsintavaihe Ro32
27.3.--1.4. -- Lohkovaihe Ro16: aloitusottelut ja häviäjien ottelut
3.4.--6.4. -- Lohkovaihe Ro16: voittajien ottelut ja ratkaisevat ottelut
7.4.--8.4. -- Pudotuspelit Ro8
21.4. -- Semifinaalit ja finaali Parisiissa

Formaatti
Turnauksen ottelut käydään bo7 all-kill -formaatillam, jossa voittoon tarvitaan siis neljä karttavoittoa. Kumpikin joukkue voi herättää henkiin yhden pelaajan, kun kaikki kolme ovat hävinneet kerran. Poikkeuksen tekee vain kisan finaali, jossa formaatti on bo9 kahdella henkiinherätyksellä.

Turnaus alkaa karsintavaiheella, johon mahtuu maksimissaan 32 joukkuetta. Karsinta käydään single elimination -pudotuspeleillä. Seuraavana on GSL-tyyppinen lohkovaihe, johon pääsee mukaan 16 karsinnan läpäissyttä joukkuetta. Lopulta kahdeksan joukkuetta selviää pudotuspeleihin, jotka käydään single elimination -tyyliin edelleen bo7-otteluin muuten, mutta finaali on bo9-ottelu.

Traileri
]]>
Tue, 20 Feb 2018 19:18:15 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2026
Balanssipäivitys tammikuu 2018 Kuva Viime kuun lopulla tammikuun 29. päivä Blizzard julkaisi jälleen uuden päivityksen StarCraft II -moninpeliin. Päivityksessä on muutoksia joka rotuun. Suurimmat muutokset koskevat Ravenia, Ghostia, Stalkeria ja Hydraliskia.

Terranin lentävä tukiyksikkö Raven on ollut muutosten kourissa jo pari kuukautta, ja jälleen Blizzard yrittää löytää yksikölle sopivaa roolia. Nyt yksikköä tehostetaan lisäämällä sille takaisin Auto-Turret -kyky viime vuonna lisätyn Repair Drone -kyvyn tilalle ja muiden kykyjen tehokkuutta parannetaan. Blizzard kertoo foorumeillaan, että Ravenin tarvisema Tech Lab -lisäosa Starportissa hankaloittaa yksikön lisäämistä stategioihin, kun Starportissa halutaan yleensä pitää Reactor-lisäosaa. Tehostamalla yksikköä Blizzard toivoo, että sen arvo vastaisi paremmin siihen käytettyjä resursseja.

Päivityksessä Ghost palautetaan ennalleen, kun Personal Cloacking on jälleen kehitettävä yksikölle erikseen, jos haluaa pysyä näkymättömissä. Blizzardin mukaan aiemmin tehty muutos poistetaan, sillä sillä ei ollut toivottua vaikutusta, vaan se pikemminkin heikensi Ghostia turhaan. Pelaajat eivät hyötyneet EMP-kykyä samalla tavalla kuin Personal Cloackin -ajoituksia käytettiin.

Protossin perusyksikkö Stalker kokee päivityksessä pienen heikennyksen panostensa voimakkuuteen. Blizzardin perustelu on, että Stalker tuntui liian helposti karkoittavan kaikki alkupelin uhat antaen Protosseille edun keski- ja loppupeliin. Lisäksi Nexuksesta tai Mothershipistä tehtävä Recall saa pienen viiveen yksiköiden ilmaantumiseen uuteen paikkaan, jotta vastustajalla jäisi hieman enemmän aikaa reagoida Recalliin.

Zergillä Hydraliskin kehityksen palautetaan takaisin viime vuoden malliin, eli liikkumisnopeus ja ampumisnopeus ovat nyt jälleen erillisiä kehityksiä. Blizzardin mukaan Hydraliskit saatiin kehitettyä täyteen voimaansa liian nopeasti.

Toteutuneet balanssimuutokset
:terran: Terran
 • Raven
  • Interference Matrix -kyvyn kestoa pidennetty arvosta 5.7 arvoon 7.9 (+39%).
   • Yksiköt joihin kyky vaikuttaa näyttävät nyt tilannepalkin vaikutuksen kestosta.
  • Repair Drone -kyky on poistettu.
  • Auto Turret -kyky on lisätty.
   • Auto Turret -kyvyn kantamaa pienennetty arvosta 3 arvoon 1 (-66%).
   • Hi-Sec Auto Tracking -kehitys pidentää Auto Turretien kantamaa yhdellä.
  • Anti-Armor Missile
   • Anti-Armor Missile -kyvyn panoksella ei ole enää viivettä vaan se lentää kohdettaan kohti välittömästi.
   • Aluevaikutusta suurennettu arvosta 2.4 arvoon 2.88 (+20%).
   • Aluevaikutuksen vahinkoa muutettu:
    • 100% vahingon sädettä suurennettu arvosta 0.6 arvoon 0.72 (+20%).
    • 50% vahingon sädettä suurennettu arvosta 1.2 arvoon 1.44 (+20%).
    • 25% vahingon sädettä suurennettu arvosta 2.4 arvoon 2.88 (+20%).
   • Energiahintaa pienennetty 100:sta 75:een.
  • Enhanced Munitions -kehitys poistettu.
 • Ghost
  • Aloitusenergiaa lisätty 50:stä 75:een (+50%).
  • Ei enää saa Personal Cloaking -kehitystä valmiina.
 • Ghost Academy
  • Moebius Reactor -kehitys poistettu.
  • Personal Cloaking -kehitys lisätty:
   • Hinta 150 mineraalia / 150 kaasua / 85.7 kehitysaika.
:protoss: Protoss
 • Nexus & Mothership
  • Mass Recall ja Strategic Recall -kykyjen warp-in-aikaa pidennetty 0:sta sekunnista 0.7 sekuntiin.
 • Stalker
  • Panosten vahinkoa pienennetty arvosta 15 (21 vs. armored) arvoon 13 (18 vs. armored) (-13%, -14% vs. armored).
  • Ampumanopeutta nopeutettu arvosta 1.54 arvoon 1.34 (+13%).
  • Maa-aseiden kehitykset antavat nyt +1 perusvahinkoon ja armored-vahinkoon, kun aiemmin sai +2 perusvahinkoon.
 • Disruptor
  • Purification Nova -kyvyn pieni 1 sekunnin latausaika ennen laukaisua on poistettu.
  • Kun Disruptor pudotetaan kuljetusaluksesta, ja jos Purification Nova -kyky on laukaisuvalmiina, niin kyvyllä on pudotuksen jälkeen 0.7 sekunnin viive.
  • Kantaman indikaattorit näytetään nyt aina kun Disruptor on valittuna.
 • Shield Battery
  • Rakennuksella on nyt komento “Stop”, joka pysäyttää kilpien lataamisen.
 • Adept
  • Adeptit jatkavat viimeksi annettua komentoa eivätkä enää vain pysähdy, kun Psionic Transfer -kyky eli teleportaatio tapahtuu.
:zerg: Zerg
 • Hydralisk
  • The Muscular Augments -kehitys on pilkottu kahteen eri kehitykseen:
   • Muscular Augments
    • Hinta 100 mineraalia / 100 kaasua / 71.4 kehitysaika.
   • Grooved Spines
    • Hinta 100 mineraalia / 100 kaasua / 71.4 kehitysaika.
 • Viper
  • Parasitic Bomb -kyky alkaa tuottaa vahinkoa vasta 0.7 sekunnin viiveen jälkeen.
]]>
Wed, 07 Feb 2018 23:11:22 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2025
IEM 2018: PyeongChang Kuva Etelä-Korean PyeongChangin kaupungissa pelataan Intel Extreme Masters StarCraft II -turnaus helmikuun 5.-7. päivä. Kisa järjestetään yhteistyössä kansainvälisen olympiakomitean kanssa, kun samaisessa kaupungissa avataan vuoden 2018 talviolympialaiset heti IEM-kisan perään 9. helmikuuta. Turnauksessa on mukana 18 pelaajaa, joiden joukossa on Joona "Serral" Sotala, joka ansaitsi paikkansa turnaukseen Pohjois-Euroopan karsinnasta. Kilpailun palkintopotti on 156 000 dollaria.

IEM PyeongChang matkii Olympialaisia osallistujarajoituksillaan. Karsintoja järjestettiin kolmetoista, ja ne oli jaettu alueellisesti taaten, että lopputurnaukseen pääsee mukaan kirjava joukko eri kansallisuuksia. Lisäksi kilpailussa pelaajat eivät edusta normaaliin tapaan pelaajaorganisaatiotaan vaan omaa maataan. Serralkin siis nähdään pelaamassa Suomen maajoukkueen väreissä eikä ENCE eSportsin paidassa.

Serral matkasi Etelä-Koreaan jo torstaina 1. helmikuuta, jotta ehtisi hyvin tottua aikaeroon ennen maanantain avausotteluita, kun Serral pelaa ensimmäisenä Kolumbian Sebastián "eGGz" Latorrea vastaan kello 8:00 Suomen aikaa.

Esittelyvideot
ESL on tehnyt joistain pelaajista esittelyvideoita ennen turnausta. Myös Serralista on käyty kuvaamassa video kotikulmilla Pornaisissa. Alla Serralin video. Kaikki videot löytyvät YouTubesta.Formaatti
Turnaus pelataan yksinkertaisesti suorilla single elimination -pudotuspeleillä. Ottelut ovat paras viidestä muuten, mutta finaali on paras seitsemästä.

Poikkeuksellinen karsinta Pohjois-Amerikassa
Turnauksessa on mukana poikkeuksellisesti neljä Pohjois-Amerikan edustajaa, vaikka karsintapaikkoja alueelle annettiin kaksi. Näin kävi, kun ESL eväsi WESG-turnauksen Amerikan finaaleissa pelaavilta pelaajilta pääsyn IEM:n Pohjois-Amerikan karsintaan viitaten aikataulun yhteensopimattomuuteen. Karsinta pelattiin ja läpi pääsivät Pablo "Cham" Blanco ja Isaac "PandaBearMe" Fox. Jäkikäteen ESL kuitenkin korjasi kantaansa ja salli WESG-pelaajille mahdollisuuden karsiutua mukaan turnaukseen, kun selvisi ettei aikataulussa olisikaan päällekäisyyksiä. Näin ollen uudesta karsinnasta läpi pääsivät Sasha "Scarlett" Hostyn ja Juan "SpeCial" Lopez (MajOr). Karsinta kuitenkin jatkuu vielä PyeongChangissa, kun ensimmäisen karsinnan Cham ja PandaBearMe kohtaavat Scarletin ja SpeCialin ennen muita turnauksen otteluita ratkaistakseen Pohjois-Amerikan kaksi edustajaa.

Aikataulu
Maanantai 5.2.
05:00 P-Amerikan loput karsinnat
06:30 Ro16 A & B
08:00 Ro16 C & D
09:30 Ro16 E & F
11:00 Ro16 G & H
Tiistai 6.2.
05:00 Ro8 A
06:30 Ro8 B
08:00 Ro8 C
09:30 Ro8 D
Keskiviikko 7.2.
05:00 Semifinaali A
06:30 Semifinaali B
08:00 Finaali
Lähetys
Ottelut lähetetään englanniksi selostettuna kanavalta twitch.tv/esl_sc2.
Lisäksi maanantaina otteluja tulee myös kanavalta twitch.tv/esl_sc2b.

Selostamassa ovat Dan "Artosis" Stemkoski, Nicolas "Tasteless" Plott, Kevin "RotterdaM" van der Kooi, Yoan "ToD" Merlo, Jared "PiG" Krensel ja Nathan "Nathanias" Fabrikant. Isännöimässä ja emännöimässä puolestaan ovat James "Kaelaris" Carrol ja Sue "Smix" Min Lee.

Pudotuspelit

Palkinnot
:gold: - 50 000 $
:silver: - 25 000 $
:bronze:-4. - 12 500 $
5.-8. - 6 500 $
9.-18 - 3 000 $ ]]>
Sun, 04 Feb 2018 23:08:44 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2024
Serralille kultaa WCS 2018 Leipzigistä Kuva Joona "Serral" Sotala voitti eilen 28. tammikuuta WCS Leipzigin osakilpailun. Voitostaan hän tienasi 20 000 dollaria, 3000 WCS-pistettä ja suoran paikan vuoden lopulla pelattavaan WCS Global Playoffs -turnaukseen. Finaalissa vastassa oli saksalainen Tobias "ShoWTimE" Sieber, jonka suomalainen peittosi varmoin lukemin 4-2.

Kyseessä on Serralin ensimmäinen todellisen maailmanluokan turnauksen voitto. Suoritus on merkittävä myös Suomelle, sillä edellisen kerran suomalainen nähtiin Premier-luokan turnauksen korkeimmalla palkintokorokkeella vuonna 2010, kun Santeri "Naama" Lahtinen voitti DremHack Winter -turnauksen.

Serral oli turnauksessa todella kovassa vedossa. Pudotuspeleissä hän ei päästänyt vastustajiaan kertaakaan niskan päälle, vaan voitti ottelunsa miltein ilman karttatappioita. Jo vuosi sitten StarCraft-yhteisö povasi Serralista seuraavaa WCS-voittajaa, mutta aina matka tyssäsi pudotuspeleissä joko puolivälieriin, välieriin tai Jönköpingissä kirvelevään 4-3 finaalitappioon. Tällä kertaa Serral ei kuitenkaan jättänyt epäilystäkään siitä, että hän ei olisi tällä hetkellä koko WCS Circuitin paras pelaaja. Hän kohtasi turnauksessa vahvan pelaajan joka rodusta ja osoitti olevansa kokonaisvaltaisesti huippukunnossa.

Sotala ei kauaa ehdi juhlia saavutustaan, sillä uusi koitos odottaa aivan nurkan takana, kun IEM PyeongChang pelataan Etelä-Koreassa 5.-7. helmikuuta. Siellä Serral pääsee testaamaan taitojaan taas Korean huippuja vastaan, mitä koko länsimainen yleisö nyt odottaa innokkaasti.

Serralin ottelut WCS 2018 Leipzig -turnauksessa
Lohkovaihe:
:finland: :zerg: Serral 2-0 :france: :zerg: Stephano - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 2-1 :sweden: :zerg: Namshar
Pudotuspelit:
:finland: :zerg: Serral 3-0 :canada: :terran: MaSa - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 3-0 :poland: :zerg: Nerchio - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 3-1 :mexico: :terran: SpeCial - :vod: video
:finland: :zerg: Serral 4-2 :germany: :protoss: ShoWTimE - :vod: video

Palkintojen huippusijat
Sija$ USDWCS-pst.
Kuva20 000 $+ 3000 :zerg: SerralGlobal Playoffs -paikka
Kuva10 000 $+ 1400 :protoss: ShoWTimE
Kuva-4.6 500 $+ 900 :protoss: Neeb
Kuva-4.6 500 $+ 900 :terran: SpeCial
5-8.4 000 $+ 600 :zerg: Elazer
5-8.4 000 $+ 600 :zerg: TRUE
5-8.4 000 $+ 600 :zerg: Nerchio
5-8.4 000 $+ 600 :zerg: Snute


WCS-pistetilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen
:zerg: Serral 3140
:protoss: ShoWTimE 1580
:protoss: Neeb 1100
:terran: SpeCial 1100
:zerg: Elazer 950
:zerg: Nerchio 840
:zerg: TRUE 690
:zerg: Snute 660
]]>
Mon, 29 Jan 2018 10:56:55 +0200 http://www.starcraft2.fi/forum/viewtopic.php?t=2023