ESL Pro Tour korvaa WCS-turnaukset 2020 alkaen

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

ESL Pro Tour korvaa WCS-turnaukset 2020 alkaen

ViestiKirjoittaja azhrak » 07 Tammi 2020, 18:39

Kuva
ESL ja DreamHack järjestävät StarCraft II -pelin huippusarjat tulevana kolmena vuonna, tiedotti Blizzard tänään 7. tammikuuta. ESL Pro Tour käsittää IEM ja DreamHack Masters -turnauksia, karsintaturnauksia sekä myös pienempiä online cuppeja. Koko vuoden palkintopotti pysyy suunnilleen samana, kun jaossa on 1,9 miljoonaa dollaria tänä vuonna pelin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi, ja seuraavina vuosina jataan 1,2 miljoonaa dollaria.

Suuria muutoksia sarjaan ei nimen lisäksi ole tänä vuonna vielä luvassa. Korealaiset on edelleen lukittu omaan sarjaansa, mutta ensi vuonna asiaa katsotaan uudelleen Shaun "Apollo" Clark sanoi tl.netin haastattelussa. Masters-osakilpailuihin edetään edelleen karsintaturnausten kautta, joissa on jaossa rahaa sekä matkarahat turnaukseen. Karsintapaikkoja on kuitenkin hieman viilattu, kun eurooppalaisille on nyt luvassa neljän paikan asemesta seitsemän paikkaa.

Yksi suurimmista muutoksista on, että vuoden huipennus eli MM-kisat ei olekaan enää Blizzconissa vaan IEM Katowicessa maaliskuussa. Tänä vuonna Katowice ei ole vielä varsinainen MM-turnaus vaan kauden ensimmäinen kaikille avoin osakilpailu huomattavasti suuremmalla suuremmalla palkintopotilla. Katowicessa jaossa on 400 000 dollaria, kun muut osakilpailut jakavat 125 000 dollaria.

ESL Pro Tour laajentaa hieman pelikenttää, kun perinteiset ESL-viikkoturnaukset (Go4SC2) otataan mukaan turnaussarjaan. Viikkoturnauksista saa edelleen pieniä rahapalkintoja, mutta nyt ne jakavat myös ESL Pro Tour -pisteitä. Pisteet toimivat kuten WCS-pisteet eli niillä karsitaan mukaan MM-kisoihin ja määritetään ennakkosijoitukset osakilpailujen ja karsintojen ottelukaavioihin.

ESL Pro Tour julkaisu-video


Vuoden osakilpailut ja finaali
IEM Katowice 2020 — 24.2. - 1.3.
DreamHack SC2 Masters Dallas — 22.-24.5.
DreamHack SC2 Masters Valencia — 2.-4.7.
DreamHack SC2 Masters Montreal — 11.-13.9.
Julkaisematon tapahtuma — joulukuussa
DreamHack SC2 Masters Leipzig — tammikuussa 2021
MM-finaaliturnaus IEM Katowice 2021 — maaliskuussa 2021
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1202
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron