Vuoden 2024 MM-kisa on Esports World Cup

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Vuoden 2024 MM-kisa on Esports World Cup

ViestiKirjoittaja azhrak » 03 Helmi 2024, 14:05

Kuva
ESL on julkaissut, että StarCraftin maailmanmestaruus ratkeaa tänä vuonna Soudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa kesällä. Nyt Esports World Cup -nimeä kantava viisipäiväinen kisa päättää ESL Pro Tour -kauden 2023-2024 ja perii MM-statuksen ensi viikolla Puolassa alkavalta IEM Katowicelta, joka on toiminut kauden päätöksenä vuodesta 2020.

Viime kesänä Gamers8-nimellä pidetty Esports World Cup (EWC) on usean eri peli tapahtuma, joka lupaa nyt nostattaa StarCraft II -turnauksen potin SC2-historian suurimmaksi. Palkintopotti ei ole vielä tiedossa, mutta tähän mennessä suurimmat potit on jaettu BlizzCon-tapahtumissa 2017-2019, kun rahaa jaettiin 700 000 dollaria. Monet ovat spekuloineet, että EWC vie palkintopotin miljoonaan dollariin, sillä jo viime vuonna useat pelit jakoivat miljoonan dollarin potteja toisin kuin SC2, jonka oli tyytyminen 440 000 dollariin.

Pelaajat ja karsinnat
ESL:n tiedotteen mukaan turnaus käsittää kahdeksantoista pelaajaa, joista kaksi on jo valittu. Kauden kahden suurimman EPT-turnauksen voittajat, Joona "Serral" Sotala ja Clément "Clem" Desplanches, ovat ansainneet paikkansa jo MM-mittelöön.

Loput turnauspaikat jaetaan seuraavasti:
  • IEM Katovice 2024 - 4 parasta saa paikan
  • ESL Masters Spring - 4 parasta saa paikan
  • EPT Euroopan pisteet - 2 parasta saa paikan
  • EPT Korean pisteet - 2 parasta saa paikan
  • EPT Amerikan pisteet - 1 paras saa paikan
  • EPT Aasian pisteet - 1 paras saa paikan
  • Avoin karsinta #1 - 1 paras saa paikan
  • Avoin karsinta #2 - 1 paras saa paikan
Mikäli joku pelaaja ansaitsee paikan kahdesti, jaetaan ylimääräinen paikka EPT-pisteiden perusteella kyseisen pelaajan oman alueen sisältä.


EPT-pisteiden inflaatio
Vaikka turnaus jakaakin joitain paikkoja EPT-pisteiden perusteella, on painopiste nyt siirtynyt karsintojen puolelle. Kahdesastatoista pelaajasta kuusi paikkaa eli 33 % jaetaan suoraan pisteiten perusteella, kun taas viime MM-kisoissa pistepaikkoja oli 31 yhteensä 36 pelaajasta eli 86 %. ESL:n yllättävä päätös jatkaa kauden pituutta kesälle 2024, muuttaa Katowice pisteturnaukseksi, lisätä uusi etappi keväälle, sekä siirtää MM-kisat myllersi pistetilannetta valmiiksi. Nyt EWC-karsintamenetelmän tultua julki, ei pistekilpa enää kannata kuin muutamalle jo miltein paalupaikalla olevalle pelaajalle. Otollisempaa on yrittää saavuttaa huippusija yllä mainituissa turnauksissa. Tämä asetelma muuttaa MM-kisojen luonnetta hieman, sillä enää ei koota yhteen koko kauden parhaimmistoa, vaan painopiste on tänä vuonna parhaiten pärjäävissä pelaajissa.

Lisätiedot
Turnauksen tarkkaa aikaa ei vielä tiedetä, mutta Gamers8 pidettiin viime vuonna elokuun alussa. Kisan formaattia ei myöskään ole julkaistu, ja kahdeksallatoista pelaajalla formaatti ei voi olla täysin perinteinen, joten formaatin julkaisua odotetaan mielenkiinnolla. EWC:stä saa lisätietoja heidän verkkosivuiltaan esportsworldcup.com sekä Twitter-tililtään ESWCgg.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1298
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron