Mixu voitti 12V Cupin

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Mixu voitti 12V Cupin

ViestiKirjoittaja azhrak » 08 Joulu 2022, 14:11

Kuva
Mikael "Mixu" Helenius onnistui lauantaina 3. joulukuuta voittamaan StarCraft2.fi 12V. Cupin ja haalimaan uransa ensimmäisen vuositurnauksen mestaruuden. Mixu ansaitsi voitostaan 200 euroa ja epävirallisen Suomen mestarin tittelin. Äärimmäisen tiukassa, 4-3 päättyneessä finaalissa vastassa oli Mixun entinen joukkuetoveri ja kaksi edellistä vuositurnausta voittanut Wenlei "ZhuGeLiang" Dai.

Suomen StarCraft II -yhteisö vietti turnauksella 12-vuotisjuhliaan. Marraskuun 22. päivä ja joulukuun 3. päivä välisenä aikana pelattu kisa käytiin miltein samaan malliin kuin edellisenäkin vuonna. Turnaukseen kutsuttiin neljä pelaajaa, ja loput kaksitoista pelaajaa ansaitsivat paikkansa avointen karsintojen kautta marraskuun 13.-17. päivä. Kisan kuusitoista pelaajaa jaettiin kahteen lohkoon, joista kaikki etenivät pudotuspeleihin, mutta paremmin lohkoissa pärjänneet saivat pudotuspeleihin paremmat alkuasetelmat. Lohkovaihe käytiin kokonaan etäotteluin. Pudotuspelit oteltiin double elimination -tyyliin, ja viimeisen kuuden parhaan pelaajan kesken pelit pelattiin Helsingissä järjestetyssä finaalipäivässä.

Mixun tie finaaliin ei ollut suoraviivainen. Lohkovaiheessa hän kärsi tappiot sekä ZhuGeLiangille että lohkon yllättäen voittaneelle Iiro "TheMusZero" Kumpulaiselle jääden lohkossaan kolmanneksi. Pudotuspeleissä hän pääse kuitenkin aloittamaan yläkaaviosta ja kohtasi heti alkuun kolmen vuoden takaisen vuosicup-mestarin Aleksi "Alluton" Saaraisen. Finaalia lukuunottamassa Alluton onnistui antamaan Mixulle suurimman haasteen pudotuspeleissä, mutta Mixu nappasi voiton 3-2. Seuraavaksi irtosi uusintaottelussa tärkeä voitto TheMusZeroa vastaan 3-1, ja Mixu löysi itsensä jo kolmen parhaan joukosta ja oli saavuttanut parhaan tuloksensa vuosicupeissa ikinä. Yläkaavion finaalissa vastassa oli eläkepäiviltään pelikentille palannut Vesa "Welmu" Hovinen, jonka aggressiivinen pelityyli ei hämännyt Heleniusta ja hän siirtyi suurfinaaliin ongelmitta.

Suurfinaalissa vastassa olikin edesmenneen Mixun joukkueen KOVA Esportsin joukkuetoveri ZhuGeLiang, jolle Mixu oli lohkovaiheessa hävinnyt selvästi 2-0. Nyt finaalissa kaikki alkoi hyvin Mixun kannalta, joka pääsi aloittamaan 1-0 johtoasemasta tullessaan yläkaaviosta. Hän nappasi kaksi karttavoittoa lisää ja finaali näytti jo taputellulta ja nopeimmalta vuosicup-finaalilta viimeiseen viiteen vuoteen. ZhuGeLiang onnistui kuitenkin kääntämään vielä kelkan ja kavensi tuloksen tasapeliin 3-3 kolmella peräkkäisella karttavoitolla. Nyt Dailla puolestaan oli vauhti päällä, ja moni epäili onnsituisiko ZhuGeLiang tekemään hattutempun ja voittamaan kolme vuosicuppia peräkkäin ja tekemään bo7-ottelussa miltein mahdottoman reverse sweeepin 0-3 tappioasemasta voittoon. Viimeinen kartta kääntyi lopulta kuitenkin nuoremman Mixun eduksi, ja hän pääsi juhlimaan ensimmäistä vuosicup-voittoaan.

Tallenteet
Turnauksen videot löytyvät Twitchistä osoitteesta twitch.tv/starcraft2fi/videos. Videot on koostettu myös Twitch-kokoelmaan..

Finaalin video löytyy tästä. Finaalissa selostamassa olivat Joona "Serral" Sotala, Juha "Divinesia" Nurmenniemi ja Eemeli "EnPo" Vapamaa.

Turnauksen replayt-tiedostot voi ladata kerralla paketissa.

Tulokset
Virallinen ottelukaavio löytyy 12V. Cup -turnaussivulta.

Tulokset löytyvät myös Liquipediasta.

Palkintosijat
:gold: :zerg: Mixu - Mikael Helenius - 200 €
:silver: :zerg: ZhuGeLiang - Wenlei Dai - 150 €
:bronze: :protoss: Welmu - Vesa Hovinen - 100 €
4. :protoss: TheMusZero - Iiro Kumpulainen - 50 €
5.-6. :zerg: Codebar - Jesse Mustonen - 30 €
5.-6. :protoss: WaveCaptain - Väinö Viiala - 30 €
7.-8. :terran: Luolis - Valtteri Argillander - 20 €
7.-8. :protoss: Alluton - Aleksi Saarainen - 20 €
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa