ESL Pro Tour alkaa kaudelle 2023/2024

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

ESL Pro Tour alkaa kaudelle 2023/2024

ViestiKirjoittaja azhrak » 07 Huhti 2023, 11:42

Kuva
StarCraft II -pelin ammattilaissarjan ESL Pro Tourin uusi kausi alkaa tänään 7.4. vuodelle 2023-2024. Uusi kausi alkaa avoimilla karsinnoilla alueellisiin ESL StarCraft II Masters Summer -turnauksiin kaikissa EPT-sarjoissa: Euroopassa, Amerikassa, ja Aasiassa. Korean GSL-sarjan karsinnat alkavat hieman myöhemmin maanantaina 10. huhtikuuta.

ESL Pro Tour muutokset
Uusi kausi on muuttunut merkittävästi edellisestä. Suurin muutos on, että nyt alkava kausi on ensimmäinen, jota pelintekijä Blizzard ei enää rahoita. Jatkossa ammattilaispelit rahoitetaan täysin turnausjärjestäjien ja ulkopuolisten kumppaneiden toimesta. ESL julkaisi tiedotteen uudesta kaudesta helmikuun lopulla, jossa he kertoivat jatkavansa EPT-sarjaa ilman Blizzardin tukea. Jaettava palkintopotti kaudelle 23/24 on 663 600 dollaria, kun vielä edellisellä kaudella se oli yli kaksinkertainen, 1 340 000 dollaria. Tiedotteessa ESL julkaisi turnaussarjaan kaksi omaa turnaustaan, Masters Summer ja Masters Winter, jotka koostuvat karsinnoista, alueellisista online-turnauksista, ja offline-pelattavasta globaalista finaalista.

Toinen huomattava muutos on eri alueiden yhdistäminen. Pohjois-Amerikan ja Latinalaisen Amerikan sarjat on yhdistetty yhdeksi Amerikan sarjaksi. Idässä puolestaan jo valmiiksi useasta alueesta koostuneet Kiinan, Taiwanin, ja Oseanian sarjat on yhdistetty yhdeksi Aasian sarjaksi. Euroopan sarja ja Korean sarja pysyvät ennallaan omina sarjoinaan, joten alueita on nyt neljä, kun viime kaudella niitä oli seitsemän.

Kolmas selvästi näkyvä muutos on formaatin vaihtuminen alueellisissa turnauksissa. Tällä kaudella lohkovaihe otellaan mukautetulla swiss system -formaatilla, jossa yhdessä lohkossa on 16 pelaajaa. Lohkosta pääsee jatkoon kolmella voitolla, ja lohkosta putoaa kolmella tappiolla. Kierroksia pelataan viisi, ja jokaisella kierroksella otteluparit muodostetaan pelaajista, jotka eivät ole vielä jatkossa tai pudonneet ja joilla on sillä hetkellä sama määrä voittoja ja tappioita. Samaa pelaajaa vastaan ei voi otella kuitenkaan kahdesti. Tämä mukautetttu swiss system on ollut käytössä jo pari vuotta muun muassa Counter-Strike-turnauksissa.

ESL:n järjestämien SC2-turnauksten nimi on myös muutettu. Ennen DreamHack SC2 Masters -nimellä kulkeneet turnaukset ovat nyt ESL SC2 Masters -turnauksia. ESL ja DreamHack ovat samaa konsernia, ja nimenmuutoksella on tarkoitus pitää eri brändit tiukemmin erillään: ESL-brändi kattaa e-urheilun ja DreamHack-brändi tapahtumat.

Julkaistut ESL Pro Tour -turnaukset kaudelle 23/24
ESL StarCraft II Masters Summer
Karsinnat 7.-9. huhtikuuta - 16 pelaajaa läpäisee karsinnat.
Alueelliset turnaukset 2.-21. maaliskuuta - 125 000 dollaria ja paikkoja offline-pääturnaukseen.
Pääturnaus DreamHack Summer -tapahtumassa Ruotsissa 16.-18. kesäkuuta - 75 000 dollarin potti.

ESL StarCraft II Masters Winter
Karsinnat 20.-22. lokakuuta - 16 pelaajaa läpäisee karsinnat.
Alueelliset turnaukset 31.10--19.11. - 125 000 dollaria ja paikkoja offline-pääturnaukseen.
Pääturnaus DreamHack Atlanta -tapahtumassa USA:ssa 15.-17. joulukuuta - 75 000 dollarin potti.

ESL StarCraft II Masters Championship
Kauden päättävä offline-turnaus, johon päästään voittamalla jokin kauden Masters- tai GSL-turnaus, tai keräämällä tarpeeksi EPT-pisteitä.
Tapahtumapaikkana on ollut viime vuosina IEM Katowice huhtikuun lopussa tai maaliskuun alussa, mutta tämän kauden päätöstapahtuman paikkaa tai aikaa ei ole julkaistu.
Palkintopotti tulee olemaan vähintään 200 000 dollaria.

Viikottaiset ESL Open Cupit
Vuoden aikana joka viikko otellaan maanantaisin Euroopan, Amerikan, ja Aasian sarjoissa avoin online-turnaus.
Palkintopotti yksittäisessä turnauksessa on 400 dollaria ja pieni määrä EPT-pisteitä.
Koko kauden palkintopotti on 63 600 dollaria yhteensä 53:ssa kisassa.

Korean sarjan muutokset ja GSL
Blizzardin rahoitus loppui myös Koreassa pyörivältä GSL-sarjalta, jota operoi AfreecaTV. Järjestäjä julkaisi oman tiedotteensa tulevasta vuodesta helmikuun lopulla samaan aikaan ESL:n kanssa. GSL-kausia järjestetään edelleen kolme, mutta yhtään Super Tournament -kisaa ei ole julkaistu. Kausien palkintopotti on huomattavasti pienentynyt edellisvuodesta. Kokonaispotti tälle vuodelle on nyt 102 miljoonaa wonia eli noin 77 400 dollaria, kun viime vuonna potti oli 430 000 dollaria - eli yli viisinkertainen summa.

Pelaajamäärää on vähennetty GSL-kaudella kahdestakymmenestä kuuteentoista, ja suurin osa peleistä otellaan nyt online-muodossa. Vain semifinaalit ja finaali pelataan studiossa.

GSL 2023 kausi 1: huhtikuu-maaliskuu - Potissa ~26 000 dollaria ja EPT-pisteitä.
GSL 2023 kausi 2: kesäkuu-heinäkuu - Potissa ~26 000 dollaria ja EPT-pisteitä.
GSL 2023 kausi 3: syyskuu-lokakuu - Potissa ~26 000 dollaria ja EPT-pisteitä.

Korealaiset saavat osallistua myös offline-pelattaviin globaaleihin ESL Masters -turnauksiin Ruotsissa ja USA:ssa. Luonnollisesti korealaisia nähdään sankoin joukoin myös kauden päättävässä Masters Championship -kisassa, jossa kruunataan uusi StarCraft II:n maailmanmestari vuoden 2024 alkupuolella.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1298
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron