Micronae Supremacy -league Season 3

Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja peterra » 30 Heinä 2015, 13:25

Kahdesti yritetty, kerran epäonnistuttu ja kerran onnistunut liigamme, joka kulki pitkään nimellä "StarLeague" ja toisella seasonilla nimellä "Suprian League" voitaisiin näin HotS-ajan lopuksi koittaa kasailla uudestaan.

Yritän nyt ihan ensimmäiseksi aivan yleisellä tasolla kartoittaa vähän, että millaista intoa / halua täällä olisi ja onko ylipäätään halua ollenkaan. Pienet muutokset formaattiin ovat väistämättömiä, koska itse turnausta kahdesti adminoineena osaan jo tässä vaiheessa kertoa, että turnauksen läpivienti sellaisenaan on äärimmäisen raskasta ja valitettavan monet pelaajat eivät kykyne sitoutumaan pitkäaikaisempaan turnaukseen / liigaan. Koska systeemi perustuu suurelta osin runkosarja / playoff-jakoon, toimivuus ei ole kovin korkealla tasolla, jos yksi tai useampi pelaaja jättää leikin kesken. Aiemmista formaatin heikkouksista oppineena aion esitellä täällä hieman uudemman version turnauksesta.

Täällä on varmasti useita, jotka eivät olleet noissa ns. Micronae Supremacyn turnauksissa lainkaan mukana, joten formaatin yleinen kertaus lienee paikallaan.

Format toimii parhaiten, jos osallistujia saadaan 14-16, mutta tuosta korkeampi määrä alkaa olla jo hieman kyseenalainen ja vaikeuttaa turnauksen järjestämistä jo merkittävästi. Jos täällä on sellaisia jääkiekon ystäviä kuin minä, kotoisen SM-liigamme formaatti on ehkä tuttu monelle. Pelaajat siis pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan, jossa jokainen pelaaja kohtaa jokaisen osallistujan kerran ns. "kotikentällä" ja kerran ns. "vieraskentällä." Tämän vieraskentän ja kotikentän eron loimme aiemmissa turnauksissa siten, että ns. kotipelaaja saa valita bo3:n kaikki kartat ja vieraspelaaja joutuu tyytymään siihen, mitä kotipelaaja hänelle tarjoaa. Etu ja haitta ovat siis tasapainossa, sillä runkosarja on kaksinkertainen.

Runkosarjan päätteeksi jokaisella pelaajalla on kasassa 26 kappaletta bo3-mallisia otteluita erilaisia vastuksia vastaan niin koti- kuin vieraskentälläkin. Runkosarjassa matsit pisteytetään siten, että 2-0 voitto vastustajasta tuottaa kolme pistettä, 2-1 voitto tietää sinulle kahta, vastukselle yhtä pistettä ja 1-2 tappio vastaavasti tietää sinulle yhtä pistettä, vastuksellesi kahta ja mikäli häviät 0-2 vie vastus sinulta kaikki kolme pistettä. Aiemmilla kausilla nimenomaan pisteytys on tuonut merkittävää lisää peleihin ja ensimmäisella kaudella runkosarjan viimeinen playoff-paikka ratkaistiin nimenomaan näillä yksittäispisteillä.

Runkosarjan jälkeen pelataan SM-liigasta tutusti sarjamuotoiset playoffit. Runkosarjan kuusi parasta etenee suoraan puolivälieriin, mutta 7-10 joutuu taistelemaan lyhyemmän sarjan kautta ns. "sääliplayoff"-paikasta, jotta lopulta saadaan runkosarjan kahdeksan parasta puolivälieriin. Playoff-sarjat ovat mallia bo3 ja sarjaa jatketaan, kunnes toisella pelaajalla on neljä bo3-voittoa vastustajastaan. Parhaimmillaan sarjat voivat venyä seitsemänteen pelin, jonka kotiedun luonnollisesti saa runkosarjassa korkeamalle sijoittunut pelaaja. Sääliplayoffeissa sarjat ovat paras kolmesta, jolloin kaksi bo3-voittoa vastuksesta riittää tiputtamaan vastustajan. Top 10:n ulkopuolelle jääneet pelaajat jäävät runkosarjaan.

Playoffien rakenne näyttää seuraavalta:
1. Sääliplayoffit bo3-sarja / 2 bo3 voittoa
Runkosarjan 7 vs. Runkosarjan 10, ensimmäisen sarjan kotietu runkosarjan 7 -> voittaja jatkoon
Runkosarjan 8. vs. Runkosarjan 9, ensimmäisen sarjan kotietu runkosarjan 8 -> voittaja jatkoon

2. Puolivälierät
Runkosarjan voittaja vs. Sääliplayoffien heikoiten sijoittunut voittaja
Runkosarjan toinen vs. Sääliplayoffien toisiksi heikoiten sijoittunut voittaja
Runkosarjan kolmas vs. runkosarjan kuudes
Runkosarjan neljäs vs. runkosarjan viides

3. Välierät
Puolivälieristä jatkoon päässyt, runkosarjassa parhaiten sijoittunut vs. puolivälieristä jatkoon päässyt runkosarjassa heikoiten sijoittunut
Puolivälieristä jatkoon päässyt, runkosarjassa toiseksi parhaiten sijoittunut vs. puolivälieristä jatkoon päässyt runkosarjassa toisiksi heikoiten sijoittunut

4. Finaalit
Välierien ensimmäisestä parista jatkoon päässyt vs. välierien toisesta parista jatkoon päässyt.
Runkosarjassa paremmin sijoittunut saa finaalien sarja 7. kotiedun.

Sarjat playoffeissa voivat päättyä siis 4-0, 4-1, 4-2, 4-3. Sarjojen päättyminen playoffeissa ei vaikuta runkosarjasta vaikuttavaan marssijärjestykseen.

Eli tässäpä tämä formaatti lyhykäisyydessään. Turnauksen ajallinen kesto on nopealla aikataululla n. 3 kuukautta, jos pelaajat sitoutuvat ja pelaavat pelinsä sovitusti.

Sitten mennään näihin viime seasonien ongelmakohtiin:
Aikaisemmilla seasoneilla olen luonut turnauksen läpiviemiseksi pelipäiviin perustuvan systeemin, jossa etukäteen olen laatinut aikataulutuksen, pelipäivät ja milloin kukakin pelaaja pelaa ketäkin toista pelaajaa vastaan. Pelipäiviä on ollut aiemmilla seasoneilla kaksi viikossa, mutta kokemukseni tästä järjestelmästä on ollut kohtalaisen negatiivinen. Pelaajat kyllästyvät formaatiin jo runkosarjan aikana ja monet jättävät muutaman kierroksen jälkeen leikin kesken.

Koska format perustuu runkosarja+playoff-yhdistelmään, poistuneita pelaajia on mahdoton korvata kesken seasonin. Pelaajat, jotka laahaavat aikataulun perässä vaikeuttavat muiden pelaamista turnauksessa ja turnauksen sujuvaa etenemistä. Molemmilla aiemmin pelatuilla seasoneilla päädyin tilanteeseen, jossa esim. 10:n pelipäivän kohdalla yhdellä pelaajalla oli kaikki matsit pelaamatta kaikkia vastuksia vastaan. Vastukset eivät voineet edetä runkosarjan toiselle kierrokselle, kun odotimme, että yksittäiset pelaajat pelaisivat pelinsä runkosarjasta pois.

Format on siis vaativa. Älä aliarvioi sitä. Olen pohdiskellut ratkaisuja ongelmiin, joten tulevalle mahdolliselle seasonille ehdottaisin runkosarjan pelaamiseen pelipäivien ja sitovan aikataulun korvaajaksi haastesysteemiin perustuvaa kaksinkertaista runkosarjaa.

Kun liiga alkaa, kaikki pelaajat ovat seuraavan kuukauden aikana vapaita haastamaan kenet tahansa liigassa mukana olevan pelaajan. Kun haastat pelaajan ja sovit aikataulun, voit pelata bo3:n häntä vastaan. Haastaja saa kotiedun, mutta voit haastaa saman pelaajan vain kerran. Näin ollen, jotta voit pelata runkosarjan toisen osaottelun samaa pelaajaa vastaan, hänen on haastettava sinut.

Runkosarjan alussa julkaistaan siis ainoastaan pelaajalista, jonka jälkeen osallistujat voivat alkaa vapaasti haastaa toisiaan bo3-peleihin. Omassa tahdissaan ja voit pelata saman päivän aikana niin montaa eri vastusta vastaan kuin ikinä haluat ja vastustajat vain suostuvat. Johonkin foorumeille voisi koota virallisen threadin, johon pelaajat ilmoittavat haastettavan pelaajan, ajankohdan ja myöhemmin kertovat tuloksen bo3:sta.

Kun haastat:
-saat kotiedun bo3:n (-> saat valita mappoolista pelattavat kartat)

Kun tulet haastetuksi ja vastaat haasteeseen:
-olet vieraana ja et päätä kartoista. Kun haastat saman vastuksen aikanaan omalla vuorollasi uudestaan, saat kotiedun ja voit valita kartat.

Pisteytys on tuolta ylempää mainittu ja aiemmasta tuttu. Aiemmilla seasoneilla keräsimme osallistujilta 20€:n osallistumismaksun, joka jaetaan turnauksen voittajien kesken parhaalla mahdollisella tavalla.

No niin, eiköhän tästä voisi sitten antaa yleisön puhua. Kerron mielelläni lisää formaatista, mikäli kiinnostusta löytyy. :)
Zerg peterra
 
Viestit: 10
Liittynyt: 07 Joulu 2010, 18:34

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja Divinesia » 31 Heinä 2015, 11:27

Äärimmäisen mielenkiintoinen juttu. :) Kiinnostunu olen tästä niin pelaajana, selostajana kuin adminauttamiseenkin jos apua tarvitaan.
Avatar
Terran Divinesia
 
Viestit: 287
Liittynyt: 13 Syys 2010, 10:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja Luolis » 01 Elo 2015, 23:27

Kiinnostusta on ^^
Kurwa
Terran Luolis
 
Viestit: 10
Liittynyt: 11 Joulu 2011, 19:36

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja Enpo » 03 Elo 2015, 16:41

On kiinnostusta, oma pelaaminen riippuu sitten täysin aikatauluista, koska kiireinen vuosi edessä, mutta kiinnostusta on
Enpo.478 Supr HWAITING
Protoss Enpo
 
Viestit: 18
Liittynyt: 24 Joulu 2011, 22:30

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja ZippeH » 03 Elo 2015, 17:16

Joo vois tulla messii, harmi vaan et rahaa menee liukasteesee ku ajattelee, et mitä tasoo nää heebet tulee olemaan muhun verrattuna : l
Terran ZippeH
 
Viestit: 7
Liittynyt: 09 Huhti 2013, 22:06
Paikkakunta: Finland

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja Macmed » 03 Elo 2015, 17:17

Kinostus on suuri talvisin :lol:

En kyllä ole ollut edellisissä mukana, eikä oma taitotaso ole päätähuimaava, mutta ei kai se osallistumista estä. amiright? :roll:
Macmed
 
Viestit: 2
Liittynyt: 05 Touko 2014, 21:28
Paikkakunta: Lahti

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja nagrodus » 03 Elo 2015, 17:30

Kiinnostusta olisi näin alustavasti.
Zerg nagrodus
 
Viestit: 2
Liittynyt: 12 Touko 2014, 18:37

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja kaitai91 » 04 Elo 2015, 12:15

alustavasti kiinnostunut.
26 bo3 pelin runkosarja vaikuttaa työläältä 3kk puitteissa.
Hyvä vaihtoehho voisi olla myös 10 pelaajan runkosarja: 2 parasta pääsisivät suoraan pudotuspeleihin ja sijat 3-6 säälipleijareihin. (tai 10 pelaajan runkosarja, sijat 1-3 suoraan pudotuspeleissä, sijat 4-5 säälipeleihin)
Rahasta en pelaa. :]
Random kaitai91
 
Viestit: 4
Liittynyt: 24 Loka 2013, 13:39

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja Divinesia » 04 Elo 2015, 13:19

Varmaan näppärä ois, että vaikka näitä sais pelata milloin haluaa, niin jos haluaa pelin striimattavan niin vois niitä sopia sitten eri tavalla. Ois siistiä saada vaikka 4 eri bo3-sarjaa selostettavaks parina arki-iltana viikossa. :)
Avatar
Terran Divinesia
 
Viestit: 287
Liittynyt: 13 Syys 2010, 10:37
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Micronae Supremacy -league Season 3

ViestiKirjoittaja peterra » 04 Elo 2015, 16:05

Jos runkosarjan osalta tuo pelimäärä kauhistuttaa niin runkosarjan voi myös pelata yksinkertaisena, mutta se vaatii sitten tuon kotiedun tai vierashaitan muuttamista toiseen muotoon. Onhan teknisesti mahdollista käyttää esim. veto-systeemiä.

Sarjamuotoiset playoffit lienevät formaatin suola, jos siinä jotain suolaa on ja onnistuneet playoffit ovat koko jutun ydin, mutta hyvällä runkosarjalla voisi saavuttaa niissä merkittävää etua suhteessa muihin ja helpottaa omaa matkaansa. Mitä lyhyempi runkosarja sitä enemmän merkitystään playoffit menettävät.

Itse en pidä ollenkaan ajatuksesta, että ainoastaan runkosarjan kaksi parasta pääsisi suoraan puolivälieriin ja muut lohkoisivat siitä itsensä läpi.

26 bo3:sta kuulostaa paljolta, mutta mikäli aikataulut ovat vapaammat kuin aiemmin, voisin kuvitella, että helposti voi sopiessaan onnistua pelaamaan kolme tai neljäkin bo3:sta yhdessä päivässä. Aiemmin suurempi ongelma kuin pelimäärä on ollut se, että ei oo pystynyt pelaamaan kuin yhden bo3:n päivässä, koska aikataulutus on ollut sitova. Tietysti jonkin verran merkitystään koko turnaus (noin pelaajakehityksen näkökulmasta) tulee menettämään joka tapauksessa, jos sarja ei ole pitkäkestoinen. Pitkäkestoinen sarja takaisi pelaajille niitä laadukkaita treenimahdollisuuksia ja itsenstä testaamista matkalla, että missä oikein kulkee. Mitä enemmän pelaat yhdessä päivässä sitä enemmän yhden päivän kunto ratkaisee lopputulosta.

Sarjamuotoiset playoffit ovat lähinnä jännä kokeilu, vaikka ne ovatkin olleet tähän mennessä hieman antiklimaattiset molemmilla aiemmilla seasoneilla. Konsepti on mielestäni hyvä, mutta pelaajilta vaadittu aika / panos ja amatööriturnauksen naurettavan heikko return of investment yleensä vievät jossain vaiheessa halun pelata.

Pitkäkestoisuus myös tuottaa tiettyjä ongelmia siinä, että usein monien pelaajien motivaatio ja pelihalut ovat varsin kausittaisia, joten mitä pidemmälle formaatti kulkee sitä todennäköisemmäksi muuttuu, että joku katoaa inaktiivisuuteen siitä.

Edelleen korostan, että formaatista voidaan keskustella, muokata, muutella, ajoittaa jne. kaikki toisin kuin ennen. Se ei ole meille mikään ongelma. Voidaan myös yksinkertaisesti järjestää turnauksia originaaleilla formaateilla ja perinteisemmin systeemein, se ei myöskään ole ongelma.

Mutta tässä suunnitteluvaiheessa tulen nyt ja jatkossa peräänkuuluttamaan pelaajien vastuuta ja sitoutumista. Ilman pelaajia ei tule onnistunutta turnausta ja ilman pelaajia ei tule turnauksia ollenkaan. Jos pelaajat eivät ole valmiita lähtemään viemään rekeä ylämäkeen niin mitään uutta ei myöskään koskaan luoda. Formaatti on käytännössä kahdesti viety läpi enemmän vähemmän adminien painostuksella ja adminien visioilla ja tulevaisuuden suunnitelmilla. Jos konsepti ei vain toimi, se ei toimi, mutta toisaalta, aika vaikea on testatakaan, toimisiko oikeasti, kun pelaajat kaikkoavat jo ennen kuin päästään itse asiaan.

Minä ja Divinesia ei tulla viemään tätä liigaa enää kertaakaan läpi väkisin, että nyt joko pelaajat lähtee mukaan tai sitten ei lähde. Ja tosiaan kaikki keskustelu formaatista ja kaikenlaiset ehdotukset sen parantamiseksi tai onnistumisen edellytysten luomiselle tulee käydä nyt. Mieluummin sitten jokainen miettii omalla kohdalla, että jos en voi sitoutua tähän niin en lähde mukaan ollenkaan, kun aikanaa format lyödään ehkä kiinni tai sitten vaihtoehtoisesti mieluummin jättää suoraan väliin, jos tuntuu, että sitoutuminen tuskin riittää nyt.
Zerg peterra
 
Viestit: 10
Liittynyt: 07 Joulu 2010, 18:34

Seuraava

Paluu Yleinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron