Edembopin matka n00bista amatööriksi

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja Edembop » 22 Maalis 2011, 19:39

Päivitetäänpäs taas blogia odotellessa Tiistaicupin alkua. Viime päivinä erityisesti ZvP ja ZvT match-upit ovat tuottaneet vaikeuksia. Otin eilen ladderissa takkiin pahasti. Timantissa kyllä vastustajien taso on parantunut huomattavasti. Varsinkin Terrania vastaan olen ollut vaikeuksissa. Terranit joita olen saanut vastaan ladderissa ovat olleet super agressiivisiä. Homma alkaa 2-Racks painostuksella ja jatkuu marine-tankki paineena, joka ei lopu missään vaiheessa. Lisäksi Terranit pystyvät expaamaan jatkuvasti tämän aikana. Ei ole ollut paljonkaan saumaa näitä vastaan. :cry: Pitää selkeästi miettiä mikä pelissäni on vikana.

Protossia vastaan häviän lähes aina, mikäli Protoss pelaa makropeliä, ottaa expoja ja tekee colossus-voidray palloa. En muista koska olisin voittanut tällä tyylillä pelaavan Protossin. :x Eilenkin pelasin matsin Metalopoliksella, jossa luulin koko ajan olevani johdossa. Ensimmäisen kerran tuhosin Protossin armeijan täysin, laitoin lingi harassia tossin expoille, mutta jostain tossi sai vaan yhtäkkiä noin miljoona yksikköä ja lopulta hävisin. Tuo kyllä turhauttaa välillä. Onneksi ladderissa monet Protossit yrittävät jotain 1-base stargate voidray buildiä tai 4 gatea, jotka eivät ole mikään ongelma.

Pelasin myös äsken hauskan custom matsin. Vastustaja oli Random ja lähdeen scouttaamaan aikaisin overlordin jälkeen 10 supplyn kohdalla. Vihollinen oli spawnannut Terranina ja oli rakentamassa parakkia rampille. Hyökkäsin dronellani parakkia kyhäävän scv:n kimppuun. SCV:n hiparit alkavat tippua uhkaavasti ja vastustaja lähtee scv:llä karkuun ja parakki jää kesken. Saan kuitenkin scv:n tiputettua dronellani. Tällä välin Terran on laittanut supplydepon rampille, jotta wall olisi täydellinen, mutta vetänyt scv:n rakentamaan keskeytynyttä parakkia. Supply depolla on siis vain muutama hitpoint. Hyökkään dronellani supply depon kimppuun ja vihu ei reagoi tarpeeksi nopeasti ja ei ehdi canceloida supply depoa ajoissa. Tässä vaiheessa vastustaja on ilmeisesti niin turhautunut, että heittää saman tien gg. Vastus oli kyllä timantti kun katsoin jälkeenpäin. Voitin siis uskomattomalla drone mikrollani :D

Muistutus kaikille blogin lukijoille, jotka eivät vielä ole saavuttaneet mestariliigan armoitettua tasoa. Keskiviikkona 23.03 on jälleen No-Master turnaus. Osallistukaa sankoin joukoin!
Zerg Edembop
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03 Elo 2010, 19:16

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja Edembop » 29 Maalis 2011, 19:12

Käsittelen tässä blogissa TSL-turnausta, joten jos et jostain käsittämättömästä syystä ole vielä katsonut TSL-pelejä niin tämä postaus ei ole sinua varten. Laitoin spoileritagit valonarkaan materiaaliin.
ZvP on itselleni nykyään käsittämättömän vaikeaa. Mikäli Protoss saa neljännen tukikohdan pystytettyä, niin voi suoraan heittää gg:n. Protoss joka on kolmella basella, on sekin erittäin hankala. Ilmeisesti kun Protoss laittaa kolmannen basen pystyyn pitäisi aloittaa jatkuva agressio. Hyvä esimerkki tällaisestä pelistä oli mielestäni Idra :zerg: vs Cruncher :protoss: sarja TSL:ssä. Ensimmäisessä pelissä Idra makrotti nopeasti 200/200 armeijan, mutta ei kyennyt mitenkään aiheuttamaan vahinkoa vastustajalle. Protoss sai suht rauhassa tehtyä lähes voittamattoman armeijan, eikä Zergillä ollut paljonkaan mahdollisuuksia. Seuraavassa pelissä Idra otti dropit käyttöön ja kun Protoss otti kolmannen basen, Idra droppasi jatkuvasti vastustajan eri tukikohtiin, hyökkäsi aina sinne missä Protossin armeija ei ollut. Peli näytti Zergille jopa todella helpolta. Näiden kahden pelin kontrasti oli todella suuri. Olen itsekin koettanut ottaa droppia mukaan omaan peliini. Jonkinasteista menestystä se on antanut, mutta helppolta se ei vielä tunnu.

Toinen hyvä sarja TSL:ssä oli Mondragon :zerg: vs Zeerax :protoss: . Zeerax yritti molemmissa peleissä stargate + robo peliä. Mondragon näytti ensimmäisen pelin alussa olevan vaikeuksissa, mutta piti päänsä kylmänä ja rakensi pelkkää roachia. Zeeraxin voidrayt eivät pystyneet tuhomaan roacheja tarpeeksi nopeasti ja Mondy vain jyräsi Zeeraxin. Peli oli todella hauskaa katsottavaa ja minusta tuli välittömästi Mondragon fani. :D


ZvP vaatii siis vielä paljon treeniä. Ehkäpä joskus tästä vielä tulee jotain. Taitaa lisäksi tuo ensimmäinen kausi loppua keskiviikkona. Pitäisi siis saada peli kuntoon loppuviikosta, että pystyy pitämään paikan timanttiliigassa seuraavallakin kaudella.
Zerg Edembop
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03 Elo 2010, 19:16

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja Edembop » 10 Huhti 2011, 19:21

Morjens lukijat!

Tällä hetkellä projektina kokeilla uusia ideoita ZvP ja ZvT match-upeissa. ZvT:ssä haluan kokeilla enemmän IMLosiran tyyliä, jossa avataan roach/ling/bane. Spire laitetaan alas vasta myöhemmin jos on tarvis. Olen huomannut, että Terrania vastaan avaaminen suoraan mutalla tuottaa vaikeuksia, sillä ensimmäinen stim/ siege /mariini /tankkipusku tulee ennen kuin mutaliskejä on kriittinen määrä. Tarpeeksi suurella määrällä roacheja voi ottaa osumaa tankeista, kun putsaa hyökkäyksen baneilla ja lingeillä. Lisäksi lähes jokainen vastustajani avaa blueflame hellioneilla. Joten jos laittaa roach warrennin pystyyn hieman aikaisemmin, hellioneihin ehtii reagoida ajoissa. En ole vielä hirveästi päässyt tätä tyyliä kokeilemaan, mutta katsotaan miten se toimii.

ZvP:ssä olen viimeaikoina pelaillut ling/bane tyylillä. Menestys on ollut vaihtelevaa. Joskus tyyli toimii hyvin, mutta jos Protoss pelaaja osaa käyttää forcefieldejä hyvin, banet ovat melko turhia. En pidäkään siitä, että tämä tyyli on niin epävarma. Niinpä, olenkin ajatellut vaihtaa banet infestoreihin. Fungal growthin muutoksen jälkeen se on melko hyvä myös Protossia vastaan. Muutaman pelin jo pelailin tällä massa infestor tyylillä ja menestys oli itseasiassa hyvää. Tosin vastustajat eivät ehkäpä olleet tarpeeksi hyviä, jotta tyylin toimivuudesta saisi realistisen kuvan. Pitää siis testailla näitä lisää.

ZvP treeni tuskin tulee olemaan ongelma, sillä ladderissa tuntuu tulevan vastaan pelkkiä tosseja. Muutama ZvZ matsi silloin tällöin, mutta Terraneita tuntuu tulevan vain harvoin eteen. En tiedä ovatko Terranit ottaneet Idran vinkit onkeensa ja vaihtaneet rotua vai onko jokin muu kato käynyt. Sinänsä kyllä hieman ihmettelen, mututuntumalla Terraneita tuli ennen paljon enemmän vastaan.
Zerg Edembop
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03 Elo 2010, 19:16

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja Pinna » 10 Huhti 2011, 20:18

Höh, onnekas Edembop. Itselle tuleekin sitten varmaan kaikki ladderin Terranit vastaan, yleensä päivän viidestä pelistä 4 on Terrania vastaan. Myöskin yleensä häviän päivän 5:stä pelistä 4, koska Terran on imba.
Zerg Pinna
 
Viestit: 116
Liittynyt: 25 Tammi 2011, 14:57

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja jagelius » 11 Huhti 2011, 17:55

Oikeassa olet että roachit sopivat tvz. jos terran tosiaan lähtee hellioneilla liikkeelle jaa terra aika pahasti jälkeen.
Ja protossiahan nyt tulee joka toisessa pelissä vastaan. viime viikolla taisi 20 pelistä 15 olla protosseja. TOSS IMBA
Avatar
Protoss jagelius
 
Viestit: 47
Liittynyt: 18 Elo 2010, 14:06

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja trolli » 13 Huhti 2011, 00:13

Kokeileppa huviksesi 15 hatch 15 pool 14gas (kerää vain 100). Sen jälkeen massling siihen asti kunnes P astuu ensimmäisen kerran ulos basestaan. Voit siinä samalla väsätä vaikka 3-4 queenia.

Tipahtavat protossit helposti ja vaivattomasti vielä timanttiliigassakin =]. Tärkeää, että et anna scouttia sun massa-ling takua. Siitä pystyy myös tekemään nopeasti massadrone jos et tapa vihua heti ekalla hyökillä (huom! toistain vielä.. teet sen sitten, kun vihu tulee ulos basestaan).
Kuva

"high templar on temppeliherra unit"
-pararin @ assembly/SETTiStreaM
Random trolli
 
Viestit: 59
Liittynyt: 19 Elo 2010, 11:20

Re: Edembopin matka n00bista amatööriksi

ViestiKirjoittaja Edembop » 27 Huhti 2011, 22:34

Valitettavasti nyt täytyy pitää hieman taukoa starcraftin peluusta työkiireiden ja muuton takia. En ehdi pelamaan tai päivittämään blogia vähään aikaan. Koska on mahdollista että monet nuoret ihmiset lukevat tätä, haluankin antaa heille muutaman neuvon. Ei kannata valmistua ja siirtyä työelämään, sillä siitä ei tule kuin harmia ja vastuun raskas taakka tulee painamaan hartioitanne. Aikaakin elämässä oikeasti tärkeisiin asioihin, niinkuin starcraftin pelaamiseen, jää vähemmän.

Viimeaikoina ladder on mennyt täysin penkin alle. Kakkos kausi alkoi hyvin, mutta sitten olen ottanut useita tappioputkia. Pelikunto on varmaankin hieman hakusessa. Kun palaan tauolta, täytyy selkeästi harjoitella perusmekaniikkaa ja hioa kuningattarien energian käyttöä, overlordien sijoittelua yms. parempaan kuntoon.

Kiitokset trollille ZvP vinkeistä, vaikka tuo hieman all-in taktiikalta vaikuttaakin (jos siis ymmärsin oikein mitä tarkoitit). Kyllä niitä all-innejä on hyvä aina muutama takataskusta löytyä.

Älkää kuitenkaan vaipuko epätoivoon lukijat! Blogi tulee palaamaan vielä aktiiviseksi, koittakaa kestää!
Zerg Edembop
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03 Elo 2010, 19:16

Edellinen

Paluu Blogit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron