Helsinki.gg:n SC2-pelaajat selvillä

Valvoja: Uutistenkirjoittajat

Helsinki.gg:n SC2-pelaajat selvillä

ViestiKirjoittaja azhrak » 11 Touko 2015, 22:35

Kuva
Pasilassa toukokuun 23. päivä järjestettävän Helsinki.gg -pelitapahtuman Fraktio plays StarCraft II -turnauksen pelaajat ovat nyt selvillä. Kutsukisaan osallistuvat Samuli “elfi” Sihvonen, Joona “Serral” Sotala, Wenlei “ZhuGeLiang” Dai ja Santeri “Naama” Lahtinen. Tapahtumassa samaan aikaan pelattavan Druid of the Web -Hearthstone-turnauksen osallistujat julkaistaan myöhemmin.

Fraktio plays StarCraft II -kilpailussa Suomen Protoss-pelaajien mainetta pitää yllä tämän hetken ainoa suomalainen WCS Premier-pelaaja Samuli “elfi” Sihvonen (24). Pelaajana Sihvonen on monelle tuttu, sillä hän on pelannut kotimaan ja maailman kilpapelikentillä jo kymmenen vuoden ajan. Tuoreimmat taidonnäytteet voi katsoa suoraan elfin kanavalta twitch.tv/elfi, jossa hän pelaa useimpina arkipäivinä. Sihvonen on selkeästi kilpailun yksi ennakkosuosikeista.

Helsinki.gg -tapahtuman StarCraft II -kisan toinen ennakkosuosikki on Joona “Serral” Sotala (17), joka kiilasi itsensä viime vuonna Suomen kärkipelaajien joukkoon taistelemaan Suomen parhaimman pelaajan tittelistä. Nuoren pelaajan ura on edennyt vauhdilla, kun kunnioitettu sveitsiläinen organisaatio mYinsanity kiinnitti Sotalan helmikuussa 2014 ja vahvoja näyttöjä on tullut muun muassa WCS-huippuliigassa, DreamHack-turnauksissa ja kotimaisissa LAN-tapahtumissa.

Suomalaisessa peliorganisaatiossa Team Menacessa pelaava Wenlei “ZhuGeLiang” Dai (20) on yksi Fraktio plays StarCraft II -turnauksen haastajista. Dai ei ole onnistunut lyömään itseään läpi vielä ulkomaisissa kovan luokan turnauksissa etenemällä pudotuspelivaiheisiin saakka, mutta Suomessa hän on ollut viimeisen vuoden ajan aivan terävimmän kärjen tuntumassa. ZhuGeLiang oli mukana Suomen ensimmäisessä StarCraft II -LAN-turnauksessa vuonna 2011 ja ensimmäisen ulkomaan turnauksensa hän pelasi jo vuonna 2010 Ruotsissa Inferno Onlinessa. Kokemusta siis riittää, mutta onnistuuko Dai yllättämään kumpaakaan kisan ennakkosuosikeista Helsinki.gg:ssä?

Turnauksen osallistujalistan täydentää Santeri “Naama” Lahtinen (22). Hänet muistetaan parhaiten DreamHack Winter 2010 -voitostaan, joka oli historiallinen tapaus monella tapaa. Lahtinen lopetti aktiivisen pelaajauransa noin vuosi sitten mutta kilpailee vielä kotimaan turnauksissa. Viimeisin tulos on tammikuun Assembly Winter 2015 -tapahtumasta, jossa Lahtinen oli jaetulla sijalla 5-8. ja onnistui päihittämään aktiivisia pelaajia kuten Fuzer ja Luolis näyttäen, että taito on vielä tallessa ja hän on edelleen yksi Suomen parhaista Terran-pelaajista.

Saimme ilon haastatella Sihvosta lauantaina 9. toukokuuta pääkallopaikalla Druidin ja Fraktion toimistolla Pasilassa. Kysyimme miehen mietteitä hänen WCS-menestyksestään, Suomen SC2-yhteisöstä, striimaamisesta ja muusta. Katso video haastattelusta alta.Helsinki.gg -ohjelma lauantaina 23.5.
Fraktio plays StarCraft II pelataan Helsinki.gg -tapahtumassa limittäin Druid of the Web -turnauksen kanssa. Eli kumpikin turnaus lähetetään samalta kanavalta. Lähetys alkaa klo 12:00 ja ottelut käydään alla olevassa järjestyksessä.

12:00 Lähetys alkaa
SC2 Semifinaali 1
SC2 Semifinaali 2
HS Semifinaali 1
HS Semifinaali 2
SC2 Pronssiottelu
SC2 Finaali
HS Finaali
SC2-pelaajat
:protoss: elfi - Samuli Sihvonen
:terran: Naama - Santeri Lahtinen
:zerg: Serral - Joona Sotala
:zerg: ZhuGeLiang - Wenlei Dai
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1297
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Uutiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 32 vierailijaa

cron