Ravintolapaikan haku

Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Mercedes » 03 Tammi 2013, 22:15

Mitä jos löydän jonkun ravintolan joka haluaisi kokeilla ottaa starcraft 2 kisan yhdelle päivälle tai viikonlopulle, niin mitä se merkitsee tälle ravintolalle? Tarkoitan että tarviiko siellä olla kaksi white screeniä, ja mitä muuta se tarvitsee?

Sitten tulee ongelma että mistä rahat palkintoon? Jos tämä ravintola ei halua maksaa sitä, niin miten hankitaan sponsoreita? Olen itse tehnyt elääkseni tuota työtä, siis sponsorien hakua, mutta mitä voi luvata tälle sponsorille, miten niiden mainos tulisi esille?

Voisin kiertää muutaman ravintolan ja käydä kyselemässä kiinnostusta.
Terran Mercedes
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Marras 2012, 14:59

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Titaani » 03 Tammi 2013, 23:08

Voit luvata näkyvyyttä striimissä ja shoutoutteja, jos castereita.
Kuva
Avatar
Protoss Titaani
 
Viestit: 57
Liittynyt: 08 Joulu 2011, 22:05
Paikkakunta: SC2

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja azhrak » 04 Tammi 2013, 01:09

Tarkoitat varmaan, että haluaisit järjestää BarCraftin, jota varten järjestetään turnaus? Ravintola saa tämmöisestä tapahtumasta asiakkaita moneksi tunniksi, näkyvyyttä nettisivustoilla, striimissä ja keskustelupalstoilla, ja ravintola saa todennäköisesti aivan uusia asiakkaita (potentiaalisia vakioasiakkaita).

Sponsoreita on hyvin vaikea saada pienelle tapahtumalle. Turnauksen nimi kannattaa ainakin varata sponsorille, jos semmoisen saa, esimerkkinä Barianin Tietorauta Cup. Samanlaisen kohderyhmän (eli 18-26 miehet) omaavia yrityksiä ja yhdistyksiä kannattaa varmaan ensin koettaa. Varsinkin uusia yrityksiä, jotka kaipaavat nimeänsä pelaajien kuuluviin.

Jos sposorilla on videomainos, niin sen voi kätevästi näyttää striimissä aina silloin tällöin. Sponsorin nettisivuja voidaan esitellä striimissä jossain välissä ja kertoa tarkemmin vaikka sponsorin tuotevalikoimasta. HomeStory Cup on hyvä esimerkki sponsorien tuomisesta esiin muutenkin kuin logoilla striimissä ja mainosvideoilla.

Palkinnon ei tarvitse olla iso, jos pelaajat pelaavan netin välityksellä. Jo 100€ on mielestäni riittävä jaettavaksi kolmelle parhaalle.

Yksi valkokangas riittää, tai sitten useampi monitori. Striimistä täytyy tietysti olla myös äänentoisto saliin.

Selostaja(t) olisi hyvä olla paikan päällä luomassa tunnelmaa. Silloin tarvitaan kuitenkin kone(et), sähköt, netti, tila ja mikrofoni ja sille äänentoisto saliin. Selostaa voi netin kautta myös, jos ei muuten onnistu.

Pelaajia ei kannata paikan päälle tuoda, sillä ravintoloissa ei yleensä ole tilaa järjestää enempää kuin kaksi konepaikkaa. Lisäksi alaikäisetki voivat pelata, jos pelataan vain netin kautta.

En suosittele kovin monilukuisen turnauksen pitämistä, vaan kahdeksan pelaajan finaaliturnaus olisi hyvä yhdelle päivällä. SIlloin jokaisen ottelun voi striimata, ja turnauksesta saa kaiken irti. Homman voi aloittaa netissä karsinnoilla, joissa selvitetään nuo kahdeksan finalistia.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1298
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Mercedes » 04 Tammi 2013, 06:30

Jos minä hommaan ravintolan ja sponsorin, onko jollain mielenkiintoa osallistua turnauksen järjestämiseen? Se ei ole oikein minun osaamisaluettani. Yritän hommata nuo tilat, en kuitenkaan takaa että onnistun. Helpointa on varmaan jos ravintola itse sponssaa tilat ja palkinnon. Teen wordilla mainoksen, jota voi sitten myös muut käyttää jos joku haluaa hakea barcraft paikkaa. Tämä siksi että saadaan starcraft tunnetuksi Suomessa. Minulla on 4G netti jos sitä tarvitsee ja läppäri jota voi käyttää turnauksessa. Mokkulat ovat kyllä tunnetusti epäluotettavia.
Terran Mercedes
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Marras 2012, 14:59

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja SnakeQ » 04 Tammi 2013, 19:36

Aivan ensiksi kannattaa selvittää onko asiasta kiinnostuneita.
Protoss SnakeQ
 
Viestit: 195
Liittynyt: 12 Tammi 2011, 19:09

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Hevonen » 04 Tammi 2013, 20:51

Mokkulan ja läppärin varaan en kyllä turnausta järjestäis, varsinkaan jos niillä aikoo pelata.
Terran Hevonen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Maalis 2012, 17:11

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Mercedes » 04 Tammi 2013, 21:01

Helsingissä ravintola Hemma on kiinnostunut asiasta. Sieltä soitti joku vastaava ja sanoi että hän haluaa puhua jonkun kanssa joka tietää asioista enemmän kuin minä. En osannut sanoa asiasta muuta kuin että peli(t) selostetaan ja lähetetään streemillä. Hän sanoi että sieltä löytyy tarvittavat välineet jutun läpivetämiseen. laitoin hänelle seuraavan lapun A4:llä:

Mitä haemme?
Fyysistä paikkaa missä voimme järjestää peliturnauksen.

Tarvitsemme yhden ison valkokankaan tai useamman monitorin, äänentoiston saliin, siis mikrofonin, tietokoneen, jonne voimme asentaa game clientin. Tarvittaessa minä voin tuoda läppärin. Selostamme pelit paikan päällä. Tarvitsemme myös sponsoria peliturnauksen palkintoihin. Ne voivat olla rahaa tai jokin muita palkintoja joiden yhteisarvo on n. 100€. Täytyy ottaa huomioon että turnaukseen voi osallistua myös alle 18-vuotiaita pelaajia netin kautta. Jos ravintola haluaa antaa palkinnoiksi vaikka lahjakortteja, voimme rajata kilpailun ikärajaa.


Mitä tarjoamme?
Ravintola saa tämänlaisesta tapahtumasta asiakkaita moneksi tunniksi, näkyvyyttä nettisivustoilla, striimissä ja keskustelupalstoilla, ja ravintola saa todennäköisesti aivan uusia asiakkaita (potentiaalisia vakioasiakkaita). Kohderyhmä on 18–26 vuotiaat miehet ja he tulevat ravintolaan viettämään aikaa ja seuraamaan pelejä paikan päällä. Pelit pelataan netissä ja suuri joukko Starcraft 2 faneja seuraa pelejä siellä joten ravintola saa näkyvyyttä paljon.

Yhdellä suomenkielisellä keskustelupalstalla, joihin laitetaan tietoa turnauksesta, on 2200 jäsentä jotka lukevat tietoa näistä kisoista.

Nimeämme turnauksen ravintolan nimen mukaisesti tai miten ravintola vain haluaa.
Jos ravintolalla on videomainos, niin sen voi näyttää streemissä silloin tällöin. Myös ravintolan nettisivuja voidaan esitellä streemissä ja kertoa tarkemmin vaikka sponsorin tuotevalikoimasta.

Kun joku lähettää minulle yksityisviestiä niin annan hänelle ravintolan numeron.
Terran Mercedes
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Marras 2012, 14:59

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja azhrak » 06 Tammi 2013, 01:08

Ensin kannattaisi hommata selostaja(t), ja muu organisoijaporukka kasaan ennen kuin ottaa yhteyttä tapahtumapaikkoihin. Silloin olisi tiedossa millaista showta saadaan aikaan. Oletko itse valmis selostamaan, jos et ketään halukasta hommaan löydä?

Millaisia asioita ravintola sinulta kysyi, kun et osannut vastata? Jos olet tapahtuman järjestäjä, niin sinun tehtäväsi on tietää, mitä tapahtuma tarvitsee ja mitä siellä tapahtuu. Jos jokin asia on epäselvä, niin ota selvää.

Voin auttaa turnauksen järjestämisessä ainakin netin välityksellä. Voin toimia adminina ja konsulttina niissä hommissa, mistä tiedän.

Ehdotus turnauksen formaatiksi:
  • Kaksi karsintaturnausta, joista kummastakin menee neljä parasta jatkoon.
  • Karsintaturnaukset pelataan single elimination -pudotuspeleillä ja bo3-otteluilla.
  • Finaaliturnaus, jossa pelataan kahdeksan pelaajan single elimination -pudotuspelit otteluiden ollessa bo3 ja bo5 kierrosten mukaisesti.
Aikataulu finaalitapahtumalle olisi esimerkiksi seuraava:
15:00 RO8, ottelu 1 (bo3)
16:00 RO8, ottelu 2 (bo3)
17:00 RO8, ottelu 3 (bo3)
18:00 RO8, ottelu 4 (bo3)
19:00 RO4, ottelu 1 (bo5)
20:30 RO4, ottelu 2 (bo5)
22:00 Pronssi (bo5)
23:30 Finaali (bo5)
01:00 Finaali ohi

Tapahtuma kannattaa järjestää lauantaina, jolloin suurimmalla osalla on aikaa aloittaa ottelut klo 15:00.
Avatar
Terran azhrak
Ylläpito
 
Viestit: 1298
Liittynyt: 07 Syys 2010, 11:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Mercedes » 06 Tammi 2013, 05:30

Tarvitsisin jonkun joka selittäisi baarimikolle miten homma toimii.
Terran Mercedes
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Marras 2012, 14:59

Re: Ravintolapaikan haku

ViestiKirjoittaja Mercedes » 06 Tammi 2013, 10:44

Soitan sinne illalla ja sanon että homma kuivui kokoon.
Terran Mercedes
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09 Marras 2012, 14:59

Seuraava

Paluu BarCraft

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron